Procés judicial
Gent Famosos 23/06/2023

La Fiscalia demana 16 anys de presó per a l'ex de Mainat per intent d'assassinat

També li imputen un delicte de revelació de secrets

2 min
Angela Dobrowolski en una imatge d’arxiu a la Ciutat de la Justícia.

BarcelonaAngela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat, s'enfronta a una possible pena de fins a 16 anys de presó. En l'escrit d'acusació, la Fiscalia demana per a ella 13 anys de presó pel delicte d'assassinat en grau de temptativa i n'hi suma tres més pel delicte de revelació de secrets. El fiscal també li reclama una multa de 6.000 euros i una ordre d'allunyament de Mainat de 500 metres durant vuit anys un com complerta la pena de presó. Per la seva banda, el comunicador i empresari no reclama cap indemnització a la seva exdona pels delictes comesos contra ell.

En l'escrit de la Fiscalia es detalla que la matinada del 23 de juny del 2020 Angela Dobrowolski va despertar de forma sobtada Mainat mentre dormia i li va dir que li havia d'injectar un medicament per aprimar-se. Mainat, semiinconscient, va accedir-hi sense saber que la intenció de la seva encara dona era matar-lo. Dobrowolski, que llavors estudiava medicina i sabia que el seu marit pateix una diabetis de tipus 2, li va injectar una barreja d'insulina d'acció ràpida i insulina d'acció retardada sabent que podia tenir conseqüències mortals.

Després de la injecció, que li va administrar cap a les dues de la matinada, Dobrowolski va controlar amb un glucòmetre el nivell de sucre en la sang del seu marit amb la finalitat de saber quan seria irreversible la hipoglucèmia que li havia provocat. No va ser fins passades les tres de la matinada que la dona va avisar els serveis d'emergència i, segons argumenta la Fiscalia, només ho va fer per encobrir el delicte que havia comès. Quan els serveis mèdics van arribar, Mainat estava en coma i li van haver d'administrar una alta quantitat de glucagó per salvar-li la vida.

El fiscal assegura que l'acusada va executar aquest pla després de conèixer els detalls del testament de Mainat, als quals va accedir entrant al compte de correu electrònic personal de la seva parella sense la seva autorització. Segons la informació a la qual va tenir accés, en cas que el seu marit morís ella seria una hereva més, sempre que continuessin casats. El maig del 2020, però, Mainat va comunicar a la seva dona que es volia divorciar. El règim econòmic que havien establert en les capitulacions matrimonials especificava que si no havien passat 10 anys des del casament, com era el cas —es van casar el 2011—, els mitjans econòmics dels quals podria disposar Dobrowolski disminuïen. La Fiscalia argumenta que quan la dona de Mainat es va adonar que no tindria accés a la quantitat de diners que li permetrien continuar amb el seu ritme de vida va decidir assassinar-lo abans que presentés la demanda de divorci.

Dobrowolski té un llarg historial judicial i ja ha passat un temps a la presó. L'octubre del 2022 va ser condemnada a dos anys i mig de presó per haver falsificat xecs del seu marit, productor audiovisual. La dona, que va negar haver cobrat els xecs, també va haver de pagar una multa de 1.800 euros.

stats