Salut

Què li passa a Joaquín Cortés? Ingressen el ballarí d'urgència en un hospital després d'un desmai

L'artista, de 54 anys, explica que fa algunes setmanes es va començar a trobar malament i li estan fent tota mena de proves

2 min
Joaquín Cortés en una entrevista televisiva recent

BarcelonaEl ballarí Joaquín Cortés ha estat ingressat d'urgència a l'hospital. L'artista, de 54 anys, ha explicat a través de les xarxes socials que fa uns dies que està hospitalitzat a Madrid després de patir un desmai a casa seva mentre jugava amb els seus fills, Romeo i Leone. Amb una foto d'ell en un llit d'hospital, el també coreògraf ha donat detalls sobre el seu estat de salut actual i també sobre com s'han succeït els fets.

"Fa algunes setmanes vaig començar a estar força malalt, tenia tos de pit, cansament, mal de cap... Tot i així vaig estar assajant sense descans durant setmanes... i vaig poder ballar a Madrid i a Barcelona. Fa dies, portant el meu fill Romeo a l'escola, vaig començar a tossir, i em vaig quedar atordit mentre conduïa. Em vaig espantar, però em va passar… L'altre dia vaig arribar a Madrid després de la roda de premsa de Sant Sebastià i en tornar de l'aeroport a casa vaig tornar a tossir de nou, però aquesta vegada li vaig haver de demanar a la Mónica [la seva companya] que m'agafés el volant perquè de sobte no veia res… La Moni va agafar el volant enmig d'un revolt", relata l'artista, que ha hagut de suspendre el seu proper xou a Sant Sebastià i que ja ha demanat disculpes als fans que havien comprat l'entrada.

Cortés assenyala que la situació es va fer insostenible mentre jugava amb els seus fills i es va desmaiar. "Fa uns dies… estava jugant amb els meus fills i ja directament em vaig esvair… Vaig arribar a urgències amb molt poca saturació d'oxigen a la sang. Des d'aleshores m'estan fent proves de cardiologia, neurologia i pneumologia. Estic amb antibiòtic i oxigen. Demà em faran una broncoscòpia, i després em posaran un holder durant hores o dies... encara no ho sé. Així fins que sàpiguen que m'està passant... Agraeixo a cada professional de cada especialitat que estigui indagant per saber l'origen d'aquestes síncopes", escriu l'artista. "Només em dona esperança pensar que si he ballat així de salvatgement gairebé sense oxigen a la sang i amb alguna infecció als pulmons… com ballaré quan em recuperi", afegeix Cortés, que confia que "amb el suport de Déu, al final, tot estigui bé" i pugui tornar aviat a veure els seus fills.

La publicació ha tingut molt de ressò a Instagram i moltes persones conegudes hi han escrit els seus missatges. "Et recuperaràs molt aviat i tindràs els nens de nou entre els teus braços i ens delectaràs amb el teu art!", li ha escrit Hiba Abouk, que recentment ha trencat el silenci que estava mantenint sobre el seu divorci del futbolista Achraf Hakimi, acusat de violació. També el presentador Roberto Leal li ha dedicat unes paraules: "Ànims, amic. No conec ningú que posi més passió a la seva feina. Una abraçada enorme", li ha dit el conductor de Pasapalabra.

stats