'Freaks' de la política
Gent Famosos 17/03/2023

Joe Exotic anuncia que es presentarà a les eleccions dels Estats Units

Conegut mundialment per l'èxit de la docusèrie 'Tiger king', actualment està a la presó per intentar assassinar Carole Baskin

2 min
Imatge promocional de Tiger King amb Joe Exotic, el protagonista.

BarcelonaJoseph Maldonado-Passage, més conegut com a Joe Exotic des que va protagonitzar l'exitosa i polèmica docusèrie de Netflix Tiger king, ha anunciat que es presentarà com a candidat a les eleccions presidencials dels Estats Units el 2024, tot i que encara és a la presó. "Pot semblar una broma, però no ho és", ha assegurat en la nota que ha fet pública a la seva web per fer saber que vol arribar a la Casa Blanca. "Soc aquí (a la presó) només per la corrupció al departament de Justícia, per tres delinqüents a qui es va ensenyar com mentir sota jurament, dos fiscals federals adjunts corruptes, dos agents corruptes de l'FBI i un agent federal de Vida Silvestre corrupte", indica en el text que ha fet públic a la seva pàgina web.

"No tinguem en compte que soc gai, que estic a la presó, que em vaig drogar en el passat, que vaig tenir més d'un xicot alhora i que la Carole m'odia a mort. Tot això no té res a veure amb el fet que jo pugui ser la vostra veu. El millor motiu que teniu per donar-me suport és que tota la vida he hagut de lluitar sol per tirar endavant”, afirma el convicte. El protagonista de Tiger king admet que està arruïnat i que li han pres "tot", però llança un missatge de confiança als seus eventuals votants: "És hora que recuperem aquest país. I sí, se m'acut gent que pot ajudar a gestionar-lo molt millor que ara”. Joe Exotic va formalitzar la seva candidatura davant la Comissió Federal d'Eleccions el 10 de març, tal com ha fet saber a les seves xarxes socials.

'Curriculum vitae'

El documental que va donar la fama a aquest criador de tigres d'Oklahoma, als EUA, seguia el seu dia a dia i també el conflicte creixent amb Carole Baskin, propietària d'un santuari per a grans felins que li feia la competència. El programa es va convertir en un fenomen televisiu durant el confinament pel coronavirus i va convertir en una celebritat global Joe Exotic, sentenciat el gener del 2020 a 22 anys de presó per intentar contractar dos assassins per matar Baskin i per diversos delictes contra la flora i la vida dels animals. La seva condemna l'havia considerat culpable de matar cinc tigres. L'únic que ha fet, segons matisa Exotic, ha estat "practicar l'eutanàsia a cinc tigres molt vells i esguerrats de la manera més humana possible". Joe Exotic ja ha estat notícia en diverses ocasions des que és a la presó. L'últim cop va ser quan va fer saber que s'havia enamorat d'un pres i que s'hi volia casar.

stats