Racisme
Gent Famosos 03/11/2022

Kanye West va pagar a un treballador perquè no revelés que lloava Hitler i els nazis en privat

L'artista es troba actualment enmig d'una controvèrsia global per haver fet públicament comentaris antisemites

2 min
Kanye West

BarcelonaKanye West va indemnitzar un antic col·laborador seu perquè no fes públiques unes converses fetes en l'entorn laboral en què suposadament hauria lloat els nazis i Adolf Hitler, segons informa en exclusiva NBC News. L'artista conceptual Ryder Ripps, que va treballar amb West entre el 2014 i el 2018, va remetre uns documents a l'esmentada cadena de televisió nord-americana en què assenyalava comentaris positius sobre els nazis i Hitler pronunciats pel músic, a més d'esmentar teories conspiratives antisemites durant l'estiu i la tardor del 2018.

Ripps va dir haver rebatut Ye, el nom actual del músic, però que no va ser conscient de la gravetat de les afirmacions fins ara, quan l'intèrpret de Can't tell me nothing s'ha vist involucrat en una gran polèmica per haver difós missatges en contra dels jueus a les xarxes socials i a través de diferents entrevistes. "És força obvi que es tracta d'una mena d'obsessió nazi repugnant i plena d'odi", va dir Ripps d'acord amb la publicació de NBC News.

L'incident es va tancar amb el pagament per part de Ye perquè el seu col·laborador guardés silenci, segons ha confessat el mateix Ripps, encara que el cantant ja ha negat que aquesta situació es produís. A més, d'acord amb la mateixa notícia, sis extreballadors o excol·laboradors més –que van preferir mantenir-se en l'anonimat per un acord de confidencialitat– confirmen que al llarg dels últims cinc anys l'artista ha fet comentari d'aquest tipus.

La revista Forbes va calcular que el patrimoni de West ha passat de superar els 1.000 milions de dòlars a uns 400 milions, després que la família de George Floyd, l'afroamericà assassinat per un policia a Minneapolis (EUA) el 2020, anunciés una demanda per difamació contra el músic. La família li reclama 250 milions de dòlars per haver dit que la causa de la seva mort va ser el consum de fentanil i no pas l'asfíxia provocada per un agent de policia, com va confirmar l'autòpsia. Dies abans, l'autor de Yeezus havia lluït durant una desfilada de moda a París una samarreta amb el missatge White Lives Matter, un lema utilitzat sovint per supremacistes blancs.

Apartat per les xarxes socials

Enmig d'aquest cicle de provocacions, Twitter i Instagram van bloquejar els comptes de West a les plataformes, on infinitat d'usuaris van denunciar, entre d'altres, una sèrie de comentaris antisemites relacionats amb Jared Kushner, jueu i gendre de l'expresident Donald Trump, i en contra de la comunitat jueva en general. Ye va admetre fa uns anys que pateix un trastorn de bipolaritat i, entre altres situacions cridaneres mediàticament, va arribar a presentar-se com a candidat a la presidència dels EUA en diversos estats durant els comicis del 2020.

stats