Controvèrsia
Gent Famosos 10/10/2022

Twitter suspèn el compte a Kanye West després d'un tuit antisemita

Recentment, el raper ja va ser polèmic per portar una samarreta on es podia llegir "White lives matter"

2 min
El raper i dissenyador Kanye West durant un concert

BarcelonaTwitter ha bloquejat aquest diumenge el compte del raper nord-americà Kanye West, que acabava de tornar a la xarxa social després de dos anys d’absència, arran de la publicació d’un missatge àmpliament criticat per antisemita. Al tuit, eliminat perquè violava les regles de la plataforma, West va amenaçar "els jueus" i va assenyalar: "Heu estat jugant amb mi i heu intentat excloure qualsevol que s'oposi a la vostra agenda". El raper, a pesar de l'evident antisemitisme del seu tuit, va intentar defensar-se dient que no pot ser antisemita "perquè els negres també són jueus".

Twitter, segons confirmen diversos mitjans nord-americans, ha bloquejat el compte de West –durant un període de temps que no s'ha donat a conèixer– perquè considera que ha violat les seves polítiques d'ús. L’artista, que no havia tuitat res des del novembre del 2020, havia tornat aquest cap de setmana a aquesta xarxa social després d’haver estat suspès a Instagram. En la xarxa social de Zuckerberg el raper havia dit que Sean Combs, més conegut com a Diddy, estava controlat pels jueus.

Els comentaris de West van ser molt criticats per nombrosos usuaris de xarxes socials, inclosos els líders polítics i la Lliga Antidifamació (ADL), una organització influent que lluita contra l’antisemitisme. Les seves sonores crítiques van fer que la xarxa social actués deixant West sense compte. El retorn a Twitter del conegut músic, que va estar casat amb Kim Kardashian i que té més de 31 milions de seguidors en aquesta plataforma, havia estat celebrat pel multimilionari Elon Musk, que està en procés de comprar la xarxa social per 44.000 milions de dòlars.

El polèmic raper, que recentment s'ha canviat el nom i ara es dona a conèixer amb el nom de Ye, ja havia estat aquesta setmana passada al centre de la controvèrsia per haver-se presentat a una desfilada de moda a París amb una samarreta amb el missatge White lives matter, un lema utilitzat sovint pels supremacistes blancs en resposta a les acusacions de racisme del moviment Black lives matter. A la desfilada va posar amb una coneguda tertuliana dels EUA partidària de Donald Trump, personatge al qual West ha declarat molts cops la seva admiració.

stats