Actriu

Mònica Pont: una altra famosa atracada a punta de pistola a Ciutat de Mèxic

El porter de la casa de l'actriu catalana ha estat ferit de bala a l'artèria femoral durant l'assalt

2 min
Mónica Pont i el seu fill Xavier en una fotografia d'Instagram de l'actriu

Ja són tres els famosos espanyols que en els últims deu dies han estat assaltats a casa seva a la capital mexicana. Miguel Bosé, María del Monte i ara ha estat el torn de l'actriu Mònica Pont. Tots tres tenen en comú que són ciutadans espanyols, viuen en barris residencials de Ciutat de Mèxic i, a més, són personatges públics, una distinció que els lladres tenen al punt de mira pels objectes de valor que sovint posseeixen.

La catalana acabava d'aterrar a Ciutat de Mèxic –on viu i treballa des de fa tres anys i mig rodant telenovel·les llatines– amb el seu fill Xavi Sagrera després de passar uns dies a Cancún. Quan van agafar el taxi perquè els traslladés de l'aeroport fins a casa seva, el conductor va passar de llarg de la residència de l'actriu el "temps suficient perquè els lladres poguessin entrar al vestíbul", explica Pont, que després dels fets ocorreguts està convençuda que ja des del moment de desembarcar de l'avió el grup criminal els va "clissar" i els va "seguir des de l'aeroport". Aquesta organització seria impensable sense la col·laboració del taxista.

Però la situació es va complicar quan el lladre i les víctimes es van trobar: només empènyer la porta de casa, que estava entreoberta, l'assaltant va sorprendre per darrere mare i fill i els va apuntar al cap amb una pistola mentre cridava "Doneu-me els rellotges!" L'objectiu del lladre eren exclusivament els rellotges d'alta gamma que portaven: un Rolex Daytona i un Rolex Datejust, d'un valor conjunt de 60.000 €.

Va ser llavors quan el porter va aparèixer i va intentar reduir l'atracador. "Amb l'estira-i-arronsa va rebre un tret a la cama que va travessar l'artèria femoral i l'home va caure sagnant a terra a l'instant", descriu Pont. El fill va prémer el botó del vuitè pis perquè la seva mare i ell poguessin fugir de l'assalt amb l'ascensor, però la porta no es va tancar a temps: "Va apuntar-nos i ens va robar els rellotges". Instants després i sense les dues peces de valor van pujar amb l'ascensor i des d'un altre pis van trucar a la policia, que no va tardar a arribar perquè la zona residencial de Polanco "és una zona de molta seguretat", diu l'actriu.

Ara mateix la vida del porter està en perill. Pont ha demanat que "resin per la vida de Manuel, el porter que en un acte d'heroisme s'ha jugat la vida".

stats