Successos

La policia tailandesa demanarà la pena de mort per a Daniel Sancho

El xef de 29 anys ha confessat haver matat i esquarterat el cirurgià colombià Edwin Arrieta

2 min
Daniel Sancho entra a presó provisional després d’haver confessat l’assassinat Gent

BarcelonaEl jove Daniel Sancho, fill de l'actor Rodolfo Sancho, s'enfrontarà a una possible condemna a pena de mort per l'assassinat i esquarterament del cirurgià Edwin Arrieta a l'illa tailandesa de Phagan, segons ha confirmat avui la policia del país. L'agència Efe recull que el subdirector de la policia de Tailàndia, Surachate Hakparn, ha detallat que sol·licitaran la pena de mort per al cuiner espanyol de 29 anys.

"Hem consultat al fiscal sobre algunes de les proves i són prou consistents per acusar-lo d'assassinat premeditat, cosa que comporta la pena de mort", ha dit en una roda de premsa a Phagan el número dos de la Policia de Tailàndia. Hakparn ha explicat que ara haurà de ser el fiscal qui estudiï el cas i estableixi la petició de pena de cara al judici.

Durant la roda de premsa també s'ha detallat que, segons la investigació, Sancho hauria actuat en solitari i que es descarta la participació d'altres persones perquè no s'han trobat restes d'ADN de ningú més. "D'acord amb les proves que tenim del lloc del crim, hi va haver un sol perpetrador i s'han trobat dos ganivets i una serra", afirma la policia. Les autoritats asseguren que el crim va ser premeditat i que Sancho va apunyalar la víctima durant una discussió. "En primer lloc, li va donar un cop de puny a l'Edwin, que va caure i es va donar un cop contra la pica del lavabo. I quan ja era mort el va tallar a trossos. No ha estat un accident, estava planejat des d'un principi", ha explicat el número dos de la policia tailandesa, que ha afegit que estan esperant que els resultats de l'autòpsia confirmin la causa de la mort del cirurgià colombià.

Col·laboració de l'autor confés del crim

La policia tailandesa dona per tancada de la investigació del crim, que s'ha fet en un temps rècord gràcies, en part, a la col·laboració de Sancho, que el passat 5 d'agost va confessar haver matat Arrieta. El xef de 29 anys ha participat de forma activa en la reconstrucció dels fets i, per això, les autoritats tailandeses no han esgotat els 84 dies que tenien per dur a terme la investigació de l'assassinat. Així i tot, la fiscalia podria fer ús del termini de 83 dies que té per estudiar el cas i demanar més proves a la policia abans de fixar la data del judici.

Sancho i Arrieta es van conèixer l'any passat a través d'Instagram i el 2 d'agost havien quedat a l'illa de Phagan, on va tenir lloc el crim. El xef hauria assassinat i esquarterat el cirurgià i hauria llençat les diverses parts del cos de la víctima en diferents localitzacions, com ara el mar o una bossa de fertilitzants.

El fill de l'actor Rodolfo Sancho va ser arrestat pocs dies després del crim, quan ell mateix va anar a una comissaria a denunciar la desaparició del cirurgià. L'espanyol va assegurar que va matar el metge perquè se'n sentia ostatge i perquè l'obligava "a fer coses que ell mai hauria fet", com "destruir la relació amb la seva nòvia". "Era una gàbia d'or, però era una gàbia", va assegurar. En la roda de premsa d'avui, la policia ha reiterat que Sancho ha confessat que va matar Arrieta perquè volia trencar la relació que mantenia amb ell i el metge s'hi negava.

stats