Què significa el pin vermell que han dut alguns nominats dels Oscars?

El director de 'The zone of interest', Jonathan Glaze, ha fet un contundent discurs per l'alto el foc a la franja de Gaza

2 min
Billie Eilish i el seu germà, Finneas O'Connell, amb el pin vermell a la gala dels Oscars

BarcelonaVestuaris estrafolaris, dissenys clàssics, moltes cares conegudes i una cosa en comú: un pin rodó vermell al pit. Billie Eilish, Mark Ruffalo, Ava Duverbay i Ramy Youssef són alguns dels convidats a la gala dels premis Oscar 2024 que han dut aquest símbol amb un palmell de la mà en senyal de rebuig a la invasió d'Israel a Palestina.

Si bé la gala dels Oscars sol ser un lloc poc adobat per a reivindicacions, els punts de color vermell al vestuari dels convidats han servit per posar sobre la taula la guerra d'Israel i reclamar als diferents països del món que aturin la subvenció de conflictes armats en general i d'Israel en particular. La iniciativa neix de l'organització Artists4Cesefaire, un col·lectiu que fa temps que promou diferents accions amb la intenció de reclamar un alto el foc permanent a la franja de Gaza.

Mark Ruffalo amb el pin vermell a la gala dels Oscars.
Ramy Youssef a la gala dels Oscars.
Ava DuVernay als Oscars.
Jonathan Glazer pronuncia un discurs contra la guerra de Gaza

Però la reivindicació també ha pres forma de discurs a l'edició 96 dels premis. Durant l'entrega de les estatuetes, el director de la pel·lícula The zone of interest, Jonathan Glazer, ha dedicat uns segons del seu discurs d'agraïment, forçosament breu, a la guerra de Gaza. "Totes les nostres decisions estan fetes per reflectir i confrontar-nos amb el present", ha començat Glazer, que ha dirigit la pel·lícula estrangera guanyadora sobre l'Holocaust. "La nostra pel·lícula mostra com la deshumanització desemboca a l'horror", ha afirmat el director, que ha acabat el discurs mostrant el seu rebuig en l'acció de Hamàs a Israel el 7 d'octubre i fent un recordatori a totes les víctimes de Gaza. També Mark Ruffalo, de Poor things, ha fet declaracions respecte al conflicte durant l'entrega de l'estatueta.

stats