Cabaret pop
Gent Famosos 27/05/2023

Tamara Falcó no està sola: les altres famoses amargades pel seu vestit de núvia

Els problemes més grans els han tingut núvies que, precisament, havien de protagonitzar casaments amb moltíssima atenció mediàtica

4 min
Tamara Falcó amb Íñigo Onieva, el seu promès, en una desfilada de Pedro del Hierro

BarcelonaTamara Falcó té un do que, com tothom sap, no és fruit de l'esforç ni de la voluntat. Es tracta de la fortuna innata que té de sortir-se'n quan genera una polèmica. Sempre ha sortit il·lesa de tots els xous que ha provocat, fent el ridícul i, mes a mes i any rere any, davant dels mitjans de tot l'Estat. Mentre la resta de les famoses d'Espanya viuen obsessionades perquè tot el que les envolta sigui perfecte i per no viure escàndols que els abaixin els honoraris dels photocalls, Tamara no deixa de saltar des de dins d'un fangar a un altre amb tota la impunitat reputacional. És a dir, per al mainstream, no deixar d'enllaçar polèmiques una darrera l'altra a ella no l'enfonsa ni la converteix en una friqui mediàtica. Ans al contrari: això només fa que amplificar la seva fama i, en conseqüència, eixampla la seva capacitat de facturació.

El darrer xou que ha protagonitzat ha estat quedar-se sense vestit de núvia quan queden només dos mesos per al seu esperadíssim casament, que no deixa de donar titulars llaminers: des del fallit primer compromís per la infidelitat del nuvi fins a un esquinç de turmell recent, passant per un comiat de soltera que va consistir a anar a Fàtima a resar, que ha generat més mems i comentaris a les xarxes que 14 anys seguits de Sálvame. Però bé, a la recerca d'un nou model perquè les dues dissenyadores basques que piloten Sophie et Voilà li van posar límits a una filla de la jet que no coneix el no per resposta, Tamara es troba actualment vivint un minut a minut mediàtic sobre la seva cacera de vestit nupcial que farà que el dia que es casi, Espanya sencera vagi de pet al quiosc a comprar-se la revista de la interjecció –vaja, la ¡Hola!– per poder comprovar de primera mà com va acabar l'enèsim xou de la marquesa de Griñón.

Fer negoci té un preu

Aquesta és una nova polèmica ridícula del seu currículum que, a més a més, és tercermundista per a algú com ella, que es podria comprar el vestit que volgués a la botiga de luxe que volgués, però que per estalviar-se alguns dinerets vol que li regalin –o ves a saber si fins i tot li paguin...– a canvi de la promoció que suposa que se'l posi ella, a la qual imiten la meitat de pijes d'Espanya, completament mancades de referents des que els famosos d'avui en dia són gent de classe obrera sorgida dels programes de Mediaset. Però Espanya, en comptes de censurar les mediocritats de Falcó, les aplaudeix indirectament amb el seu seguiment mentre anima la filla de Preysler davant de tants infortunis que el destí li posa en el camí cap a un altar que, ves a saber si no s'enfonsa i tot, el dia del casori, al pas que anem...

Però la Calimera nupcial espanyola per excel·lència no és l'única famosa que ha viscut desgràcies relacionades amb el vestit de núvia a les portes del convit. Una de les més llegendàries perjudicades per la maledicció del vestit fracassat va ser –i serà sempre– Belén Esteban, que el 2008 era molt estimada per les classes populars, mentre que la resta encara no l'havien naturalitzat. Les marques nupcials estaven aterrides de posar el seu segell al costat d'algú que tenia molta fama, però dolenta. Després de saber-se que cap marca potent la volia vestir per casar-se amb Fran Álvarez, va interessar-se per la marca catalana de Pronovias, però no la va acabar vestint perquè va al·legar que les seves col·leccions de prèt-â-porter no les venen per a esdeveniments mediàtics, ja que tothom sabria com és el vestit de la núvia. Finalment, la diva de Telecinco –que aleshores encara treballava amb Ana Rosa i que encara no s'havia curat– va acabar comprant-se un vestit a El Corte Inglés, que és des d'aquell dia un nou temple pop espanyol.

Però no es creguin que això passa només a les famoses espanyoles que viuen sempre al límit. A l'altra banda de l'Atlàntic aquest problema també va passar i va ser a una celebrity que ningú hauria dit mai que rebria un no per resposta. Kim Kardashian volia un vestit de núvia signat per Victoria Beckham i ella li va dir que no molt finament per problemes d'agenda. No cal ni dir que la imatge de Kardashian el 2014 no és la d'ara i Beckham temia que s'associés la seva marca –ja molt caricaturitzada per ser d'una ex spice girl– a la d'un personatge que no tenia cap prestigi social, ni rellevància en el món de la moda. Finalment, pagant sant Pere canta i Kardashian va comprar-se un vestit de Givenchy que, tot sigui dit, no passarà a la història per bonic ni especial. La boda florentina d'ella amb Kanye West serà recordada per tota mena de coses menys pel seu vestit.

Una altra núvia vivint al límit per culpa del seu vestit va ser Ana María Aldón, segona esposa del torero Ortega Cano. El dissenyador del vestit la va haver de portar a judici perquè ella no va esmentar el seu nom en l'exclusiva de la venda, tal com havien quedat prèviament. El vestit li va acabar costant a Aldón 4.000 euros de multa per imposició judicial. Tampoc hi va haver sintonia amb el dissenyador de la reina Letícia, de la qual precisament aquesta setmana s'han complert 19 anys de la boda. L'actual reina espanyola, segons es va publicar aleshores, també es va veure en una mala posició, perquè en aquell moment havia estat malalta i havia perdut pes i el vestit no li quedava bé. O tan bé com la sempre exigent Letícia esperava. De fet, alguns cronistes van explicar que li costava moure's de tan com pesava i tan dèbil com estava ella, que aquell matí s'havia aixecat amb febre. També es va dir que la confecció havia estat un maldecap per a Pertegaz, un dels grans noms que ha donat Barcelona al disseny de la moda, per les múltiples exigències que rebia de la clienta reial. Posteriorment, la reina mai més va portar cap disseny seu.

La llista de vestits nupcials accidentats podria ser llarguíssima. Des del de Nicky Hilton amb el seu vel de 4 metres atropellat pel cotxe que la portava i que gairebé li esguerra fins al de Blake Lively que se li va cremar en part el dia del casament perquè, mentre Florence Welch cantava, unes bengales el van encendre. La història del cor està plena de vestits maleïts. El 8 de juliol, veurem si el guió, digne d'un Oscar, en què s'ha convertit la vida de Tamara Falcó supera o no totes aquestes històries...

stats