Drets de la infància
Gent 07/07/2022

Unes fotos dels fills de Penélope Cruz i Javier Bardem a la platja acaben en condemna a França

La parella estava a la platja amb els seus fills quan van ser fotografiats i un tribunal ho considera una "intromissió il·legítima"

2 min
Penélope Cruz i Javier Bardem

BarcelonaL'oficina de premsa dels actors Penélope Cruz i Javier Bardem ha informat de la condemna imposada a l'empresa editora de la revista francesa Voici després de difondre imatges l'estiu del 2021 dels dos fills de la parella "sense autorització" en un dels seus reportatges. La sentència, que té data del 16 de juny passat i va ser emesa pel Tribunal de Nanterre (a França), considera que hi va haver intromissió il·legítima en els drets fonamentals a la intimitat i a la pròpia imatge dels dos intèrprets espanyols i dels seus fills, Luna i Leonardo, tots dos menors d'edat.

Amb el títol "Penélope Cruz i Javier Bardem: les seves vacances, un joc de nens", el reportatge que va ser objecte de la denúncia retratava la família a la platja mitjançant diverses fotografies dins de la seva “esfera privada”, segons indica el comunicat de la seva oficina. "Amb això, l'article proporciona al lector informació tangible i precisa sobre els demandants, revelant moments d'oci i relaxació amb les seves famílies, amb detalls de les vacances d'estiu, elements que entren en l'àmbit de protecció de la intimitat establert pels textos citats i la publicació dels quals no està justificada per cap fet d'actualitat o debat d'interès general", argumenta el tribunal francès.

D'acord amb la sentència, "pel que fa als menors d'edat en particular, és evident que aquestes fotografies van ser fetes en un espai el caràcter públic del qual no marca els límits ni de l'esfera privada ni dels drets d'imatge, i van ser distribuïdes sense el seu consentiment o el dels pares". Així mateix, se subratlla que el fet que es mostrés la cara dels nens sense pixelar i fossin identificats pels seus noms de pila i filiació, "ja és per si mateix suficient" per incórrer en una vulneració del seu dret a la imatge. El comunicat de la part de Bardem i Cruz no ofereix més informació sobre les conseqüències per a l'editora de Voici d'aquesta sentència, que encara pot ser recorreguda.

stats