Gent 04/05/2021

La Gala del Met torna de la pandèmia amb quatre amfitrions d'excepció de la generació Z

Timothée Chalamet, Billie Eilish, Naomi Osaka i Amanda Gorman han sigut elegits per Anna Wintour

3 min
Anna Wintour sortint d'una desfilada de moda

BarcelonaL'actor Timothée Chalamet, la cantant Billie Eilish, la tenista Naomi Osaka i la poeta Amanda Gorman seran els amfitrions de la pròxima edició de la Gala del Met, que tindrà lloc al mes de setembre i que en aquesta ocasió celebrarà l'estil de la moda nord-americana. Així ho ha anunciat la revista Vogue, un dels responsables del popular esdeveniment, que comptarà amb Tom Ford, Adam Mosseri i Anna Wintour com a amfitrions honoraris. El quartet format per aquestes quatre joves icones de la moda i de l'espectacle suposa el desembarcament sense pal·liatius de la generació Z en una de les grans cites anuals per al món de la moda, els famosos i la filantropia a Nova York. Nascuts entre el 1995 i el 2001, tots quatre han destacat molt joves en els seus respectius camps i, alhora, han deixat marca amb un estil personal, segons destaca Vogue, que els ha permès fer-se globalment coneguts.

Chalamet en una editorial de moda

Chalamet, que va saltar a la fama amb el seu paper en la pel·lícula Call me by your name, va ser assenyalat ja el 2019 per la revista com l'home més influent en el món de la moda, cosa que l'ha portat a protagonitzar tota mena d'editorials i campanyes publicitàries i a assistir a esdeveniments com desfilades i presentacions oficials. Eilish, amb només 19 anys, ocupa la portada de l'última edició de Vogue, que la destaca com una de les veus més destacades d'una nova generació i de la positivitat corporal. La cantant és una ferma defensora dels drets dels animals –ha criticat fortament la indústria làctica, la de la llana i la de les pells– i ha parlat obertament en diverses ocasions de la salut mental. Pel que fa a reconeixement musical, en la seva curta carrera ha guanyat cinc Grammy i el 2020 es va convertir en la primera artista femenina a guanyar les quatre categories principals en la mateixa nit.

Billie Eillish després de la cerimònia dels Grammy's del 2020

Naomi Osaka, exnúmero 1 del món en tenis, ha triomfat en els últims anys a les pistes, però també a fora, i s'ha convertit en tota una sensació al Japó. També és musa d'alguns dissenyadors pel seu estil de vestir amb colors vistosos. Amanda Gorman també ha acaparat tots els flaixos per la seva faceta com a escriptora de poesia però també fora de l'àmbit literari. Al gener es va convertir en la poeta més jove a intervenir en una investidura nord-americana quan va llegir un poema durant la presa de possessió de Joe Biden i Kamala Harris. Des de llavors, ha vist disparada la seva popularitat, cosa que la va portar a llegir a la Super Bowl i també a la portada de Vogue.

La Gala del Met, que habitualment se celebra el primer dilluns de maig per recaptar fons per a l'Institut del Vestit del Museu Metropolità de Nova York, se celebrarà en aquesta ocasió al setembre, quan s'espera que les restriccions pel covid-19 siguin més laxes. Aquesta inusual celebració arribarà després que el Museu d'Art Metropolità de Nova York (Met) i la revista Vogue, encarregats d'un dels principals esdeveniments socials de l'any a nivell mundial, es veiessin forçats a posposar la gala indefinidament després de cancel·lar l'esdeveniment el 2020 per la pandèmia del coronavirus.

Naomi Osaka en una campanya contra la violència

Com és habitual, la gala estarà acompanyada d'una exposició de moda, però en aquesta ocasió es dividirà en dues parts diferents que presentaran de manera esglaonada. La primera es titularà In America: A lexicon of fashion i obrirà les portes des del 18 de setembre fins al 5 de setembre del 2022, i té l'objectiu de "celebrar el 75è aniversari de l'Institut del Vestit i explorar el vocabulari modern de la moda nord-americana". La segona, In America: An anthology of fashion, obrirà el 5 de maig del 2022 però també tancarà el 5 de setembre del 2022, i "explorarà el desenvolupament de la moda nord-americana presentant narratives que estan relacionades amb les històries complexes d'aquests espais". L'estil i la moda dels Estats Units marcaran també la Gala del Met, que tindrà lloc amb un codi de vestimenta definit com a "Independència nord-americana".

Diverses aparicions de Rihanna a la Met Gala
stats