Gent 03/03/2022

Gérard Depardieu cancel·la dues actuacions a França a conseqüència de la guerra a Ucraïna

L'actor, íntim amic de Putin, diu que "potser" reprendrà els seus xous en viu al maig "en un món en pau"

2 min
Depardieu, amb Vladimir Putin | REUTERS

BarcelonaL'actor francès Gérard Depardieu, conegut per la seva amistat personal amb el president rus, Vladímir Putin, va anunciar aquest dimecres que cancel·la dos recitals que tenia previstos aquesta setmana perquè la gravetat de la situació fa que no se senti amb ganes de cantar. L'intèrpret havia d'actuar a Depardieu chante Barbara divendres i dissabte al teatre Anthéa d'Antibes, a la Costa Blava francesa. "Però, atesa la gravetat dels esdeveniments entre Rússia i Ucraïna, no em sento amb la força de cantar la meva Barbara tal com m'agradaria. Tindré l'immens plaer de retrobar-vos, potser, el 24 i 25 de maig en un món en pau", ha dit en un missatge publicat a la pàgina web d'aquesta sala.

El director de l'Anthea, Daniel Benoin, va afegir en aquest comunicat que està d'acord amb la decisió de Depardieu perquè els semblava "difícil fer un espectacle tan bonic i sensible amb les circumstàncies bèl·liques actuals". El concert dura una hora i 45 minuts i és un homenatge a la cantant i compositora francesa Barbara, morta fa 25 anys, en què Depardieu recita les seves cançons acompanyat de l'habitual pianista de Monique Andrée Serf, el nom real de l'artista, Gérard Daguerre. No és la primera vegada que el protagonista de Cyrano de Bergerac (1990) o de la saga Astèrix i Obèlix (1999-2012) es pronuncia sobre la guerra a Ucraïna des de l'ofensiva llançada per Rússia el 24 de febrer.

Aquest dimarts va demanar que es posi fi al conflicte i va convidar els contendents a negociar. "Rússia i Ucraïna sempre han sigut germans. Estic contra aquesta guerra fratricida. Els dic: «Parin les armes i negociïn»", va dir en una declaració a l'agència France Presse, segons la qual va ser el mateix actor qui va trucar a AFP per donar la seva opinió. Depardieu, que el 2013 va adoptar la nacionalitat russa en protesta per la política fiscal del llavors president francès, el socialista François Hollande, lloa regularment Putin, a qui ha arribat a comparar amb el papa Joan Pau II, i en diverses ocasions ha considerat Rússia com “una gran democràcia”.

stats