Harvey Weinstein és acusat d'onze nous delictes sexuals a Los Angeles

Si se'l condemna per tots, a l'exproductor li tocarà complir una pena de 140 anys de presó

2 min
01. Harvey Weinstein al jutjat de Nova York.  02. Emma Cline.

BarcelonaL'exproductor de cinema Harvey Weinstein ha estat acusat d'onze nous delictes sexuals al comtat de Los Angeles (EUA), de manera que podria ser enviat a Califòrnia a finals d'aquest mes des de la presó de Nova York on compleix la seva condemna a la presó per un altre judici. Durant una audiència celebrada per videotrucada, l'advocat de Weinstein, Norman Effman, va argumentar que el seu client no està en condicions de creuar els Estats Units pel seu delicat estat de salut, ja que està perdent visió i també necessita diverses operacions dentals. El tribunal va decidir ajornar la decisió sobre el trasllat de l'exproductor fins al 30 d'abril i va atorgar a la defensa una setmana de termini per presentar al·legacions contra el procés.

Els onze càrrecs pels quals Weinstein està acusat a Califòrnia es refereixen a suposats fets ocorreguts entre el 2004 i el 2005, tot i que formen part d'un sumari secret al qual ha tingut accés el diari Los Angeles Times i que recull Efe. Segons aquesta font, el llistat de delictes correspon a les denúncies que la Fiscalia de Los Angeles ja va fer públiques la tardor de l'any passat, sense afegir noves acusacions. "Weinstein afronta un total de quatre acusacions per violació i quatre per copulació oral forçada, dos per agressió sexual amb retenció i un per penetració sexual mitjançant l'ús de la força, en relació a cinc víctimes per crims que van del 2004 al 2013", va resumir llavors la Fiscalia en un comunicat. Si fos condemnat per tots els delictes, el productor, que ja està entre reixes, podria rebre una condemna de fins a 140 anys de presó, que se sumarien als 23 que ja va dictaminar el jutge de Nova York per violació i agressió sexual.

La condemna a Weinstein a Nova York va marcar un gran triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita feminista contra els abusos i agressions sexuals, tot i que va ser apel·lada per la defensa la setmana passada argumentant que no va ser un judici just ja que van testificar suposades víctimes que no formaven part de l'acusació. En total, més de 80 dones han acusat l'exproductor de delictes sexuals i comportament indegut. El procés per traslladar Weinstein a Califòrnia va començar l'any passat, però es va haver d'aturar per la pandèmia del coronavirus. Tant la defensa com l'acusació van acordar aquest dilluns saltar-se una audiència preliminar i accelerar el procés, ja que al complir condemna a la presó no hi ha el risc de fugida.

stats