Gent 06/04/2021

Harvey Weinstein apel·la contra la seva condemna de 23 anys de presó per delictes sexuals

La defensa de l'exproductor al·lega que no va tenir un judici just

2 min
Harvey Weinstein en una imatge d'arxiu en una catifa vermella

BarcelonaEl productor de cinema Harvey Weinstein ha apel·lat contra la condemna per delictes sexuals que li va imposar l'any passat un tribunal de Nova York i per la qual compleix una pena de 23 anys de presó. Weinstein, que sempre ha defensat la seva innocència, argumenta que el judici en contra seu no va ser just, entre altres coses –diu– perquè es va permetre testificar diverses dones que havien denunciat suposats abusos tot i que en el procés no es jutjaven aquestes acusacions en concret. En un escrit de 166 pàgines, la defensa del productor de Hollywood considera que aquestes dones no haurien d'haver estat escoltades i diu que els seus testimonis van influir en el jurat, de manera que va acabar en un judici sobre el caràcter de Weinstein i no pels suposats fets dels quals se l'acusava.

Les denúncies contra Weinstein van ser el gran detonant del moviment Me Too arreu del món i la seva condemna va ser vista com una important victòria per a la lluita contra l'assetjament i les males conductes sexuals de molts homes. El conegut productor va ser declarat culpable d'actes sexuals criminals en primer grau contra l'assistent de producció Mimi Haley i de violació en tercer grau contra l'aspirant a actriu Jessica Mann, delictes pels quals va ser condemnat a 23 anys de presó el març de l'any passat. "Després d'un any i amb les emocions assossegades, la transcripció del cas confirma el que sempre hem cregut: que el senyor Weinstein no va tenir un judici just", ha assenyalat a The Wall Street Journal Arthur Aidala, un dels seus advocats, en paraules recollides per l'agència Efe.

Segons Aidala, la defensa està convençuda que en l'apel·lació s'esmenaran aquests errors i que el cas s'enviarà a un altre jutge. Durant el procés, Weinstein ja va intentar sense èxit que es canviés el jutge James Burke, i ja havia avançat la seva intenció de recórrer la sentència. En l'apel·lació, la defensa argumenta també que el jutge hauria d'haver reemplaçat una membre del jurat que havia escrit un llibre sobre relacions entre dones joves i homes "depredadors" de més edat, cosa que per als advocats de Weinstein feia que no fos imparcial. Weinstein ha estat acusat públicament d'assetjament i altres delictes sexuals per desenes de dones i s'enfronta encara a diverses denúncies davant la justícia, per les quals podria ser jutjat a Los Angeles, on la Fiscalia l'ha acusat d'almenys 3 presumptes violacions.

stats