Addiccions
Gent Hollywood 10/03/2023

Drew Barrymore parla de la seva recaiguda en l'alcohol: "El meu terapeuta em va dir que no podia continuar tractant-me"

Cameron Diaz va ser un dels principals suports de l'actriu durant la crisi que va patir arran del seu divorci

2 min
Drew Barrymore a Nova York

BarcelonaDrew Barrymore sempre ha estat molt transparent amb les addiccions que ha patit al llarg de la seva vida. L'actriu i presentadora ha tingut problemes amb les drogues i l'alcohol des dels 11 anys, quan ja era famosa per haver aparegut a la pel·lícula ET, l'extraterrestre. A aquella edat ja era addicta a la beguda, la marihuana i la cocaïna. Amb 14 anys va entrar en un centre de desintoxicació. Barrymore, que ara té 48 anys, ha explicat en una entrevista recent a Los Angeles Times com, malgrat haver estat sòbria durant molt de temps, va recaure en l'alcohol arran del seu divorci del marxant d'art Will Kopelman, l'any 2016. La parella va estar junta quatre anys i tenen dues filles, l'Olive i la Frankie.

Barrymore ha detallat que va ser una època "terriblement dura" per a ella i que va començar a beure per "adormir el dolor i sentir-se més tranquil·la". L'actriu explica que se sentia sola –la majoria dels seus amics de Nova York, on vivia, formaven part de la família de Kopelman– i que no podia deixar de pensar que amb el divorci havia fallat a les seves filles. L'espiral en què va entrar va esgotar fins i tot el seu terapeuta, Barry Michaels, que feia més de 10 anys que la tractava i que va decidir no continuar sent el seu psicoanalista. "Simplement em va dir: «No ho puc fer més». En realitat tot era culpa de la meva recaiguda en la beguda. Li vaig dir: «Ho entenc. Mai t'he respectat més que ara. Veus que no estic millor. I espero que algun dia em pugui tornar a guanyar la teva confiança»", explica Barrymore.

L'actriu recorda que els seus amics també li van donar un toc d'atenció. Un dels seus principals suports va ser Cameron Diaz, amiga íntima de Barrymore d'ençà que la va conèixer amb 14 anys (l'actriu de Nunca me han besado acabava de sortir de rehabilitació i llavors treballava en un cafè). Diaz explica que la recaiguda de Barrymore ha estat "difícil de veure". "Però sabia que si continuaven amb ella i li donaven el suport que necessitava, ella es recuperaria", assegura la protagonista d'Els àngels de Charlie. "Tinc una fe absoluta en ella. És molt difícil arribar a entendre que difícil va ser per a ella la seva infància, i va tenir la capacitat de sortir d'allò i salvar-se a ella mateixa", assenyala.

Barrymore explica que tot i la intervenció dels seus amics, el que va fer que deixés l'alcohol definitivament va ser l'oferta de presentar el seu propi talk show, The Drew Barrymore show. "L'oportunitat de tenir un programa com aquest realment em va fer reaccionar. Vaig pensar: «Realment, no el puc fer si la meva situació no millora»", explica a Los Angeles Times. El 2018 va trucar al seu terapeuta i li va anunciar que estava preparada per canviar i acabar amb el seu problema amb l'alcohol. La tardor del 2020, l'actriu estrenava The Drew Barrymore show, que encara continua en emissió.

"M'he adonat que simplement amb mi mateixa i les meves filles soc realment feliç. Pensava que estaria en aquesta roda de hàmster tota la vida, però potser hi ha alguna cosa diferent per a mi quan els focus s'apaguin", assegura Barrymore.

stats