Catifa vermella
Gent Hollywood 01/09/2023

George i Amal Clooney 'salven' el glamur del Festival de Venècia

L'edició d'enguany està marcada per la vaga de Hollywood, que impedeix que moltes estrelles nord-americanes assisteixin a la mostra

3 min
80è Festival de Venècia

Enguany s'ha estès per vuitantena vegada la catifa vermella de la ciutat dels canals. Però la rellevància internacional del Festival de Venècia ha quedat tacada per la vaga de Hollywood, que des de fa tres mesos ha aturat la producció de pel·lícules i que prohibeix als actors fer promoció dels projectes en els quals participen, tret que siguin produccions independents. L'aturada de la indústria nord-americana ha provocat una situació poc habitual: els flaixos que normalment es dirigeixen a les estrelles de Hollywood ara busquen actrius i actors europeus, que tenen l'oportunitat de lluir-se per la manca de competència americana.

El film que va inaugurar el festival de cinema va ser Comandante, d'Edoardo De Angelis, una pel·lícula italiana sobre la Segona Guerra Mundial amb Pierfrancesco Favino com a protagonista. És precisament l'accent italià el que també ha destacat a la catifa vermella amb actrius nacionals com Claudia Gerini per la pel·lícula L'ordine del tempo, Valentina Cervi i Caterina Murino, la presentadora d'aquesta edició, que llueix un vestit aclamat per la crítica d'Armani Privé.

Claudia Gerini al 80è festival de cinema de Venècia
Valentina Cervi al 80è festival de cinema de Venècia
Caterina Murino al 80è festival de cinema de Venècia

Malgrat la vaga, la petjada nord-americana ha quedat explícitament reivindicada amb el vestit de l'Estàtua de la Llibertat d'una assistent a l'estrena de la pel·lícula Ferrari. Aquest film és una de les poques produccions nord-americanes que sí que han pogut comptar amb les seves estrelles a l'estrena veneciana, ja que es tracta d'una producció independent. Amb la presència d'Adam Driver i Patrick Dempsey, el doctor Shepherd d'Anatomía de Grey, Venècia ha pogut salvar l'honor i tenir la seva petita dosi de glamur made in Hollywood. Dempsey va aparèixer a la catifa vermella lluint un clàssic, però elegant, vestit de Brunello Cucinelli.

Adam Driver a la catifa vermella de 'Ferrari'
Dempsey al 80è Festival de Venècia

Mentre alguns han de disfressar-se per cridar l'atenció, hi ha qui no ho necessita perquè totes les mirades es fixin en ells, com és el cas de la parella Clooney.

'Première' de 'Ferrari' al 80è Festival de Venècia

El matrimoni s'ha deixat veure passejant pels carrerons de la capital del Vèneto, on Amal rebrà un premi per la seva trajectòria com a advocada en defensa dels drets humans. De fet, per a la parella la ciutat de Venècia té un gran pes emocional, ja que és el lloc on es van prometre i és a prop d'una de les seves residències preferides, la que tenen al llac de Como. Vestida amb un disseny de John Galliano per a Dior –un vestit tipus llenceria de color marfil i amb detalls en tul–, Amal s'ha coronat com una de les més ben vestides de Venècia sense necessitat de passar per la catifa vermella. La parella, una de les més conegudes i respectades de Hollywood, han salvat el glamur de Venècia.

George i Amal Clooney pels carrers de Venècia

Qui tampoc s'ha volgut perdre de primera mà el festival de cinema més glamurós és la dissenyadora i filla del cantant de rock Mick Jagger, Georgia May Jagger. L'altre britànic que no només ha assistit als actes de la mostra de cinema sinó que també sembla estar vivint a la dolce vita veneciana és Regé-Jean Page i la seva parella, Emily Brown. L'actor, convertit en un sex symbol gràcies a la sèrie Bridgerton, ha arribat al festival amb la versió luxosa dels típics taxis de la ciutat dels canals.

La vuitantena edició del Festival de Venècia suposa un gran avanç per a la paritat de dones directores, que aquesta vegada arriba al 30%. Malgrat aquesta fita, la Mostra no ha estat exempta de polèmica perquè es presentaran les noves pel·lícules de Woody Allen, Roman Polanski i Luc Besson, tres directors que han estat acusats d'abusos sexuals.

stats