Hollywood

Johnny Depp es deixa mimar pel príncep d'Aràbia Saudita a canvi d'un contracte de set xifres

El príncep Mohammed bin Salman fa temps que cultiva una estreta amistat amb l'actor nord-americà

3 min
Johnny Depp a la roda de premsa de 'Jeanne du Barry'

BarcelonaEls diners no són un problema per Aràbia Saudita. Si alguna cosa es posa entre cella i cella del príncep Mohammed bin Salman, poques coses el poden aturar. En la voluntat de fer el país alguna cosa més que un territori exportador de petroli, l'hereu d'Aràbia Saudita s'ha proposat impulsar la producció cinematogràfica nacional i, per fer-ho, volen reclutar una bona plantilla. Segons el reportatge publicat per Vanity Fair, Johnny Depp és l'actor escollit per liderar la creació de la indústria del cinema que a hores d'ara ni existeix al país de l'orient.

Després del judici per difamació que va enfrontar Johnny Depp i la seva exparella, Amber Heard, l'actor gairebé es va haver d'apuntar a la cua de l'atur de Hollywood. L'espectacle mediàtic, les acusacions creuades i els diferents relats externs en referència al comportament agressiu de l'actor d'Alícia al país de les meravelles, va acabar perjudicant la imatge pública de l'intèrpret i les propostes cinematogràfiques a un dels professionals més cotitzats. Però per a Aràbia Saudita les acusacions a Depp no són un problema.

Des de fa uns anys, el príncep Mohammed bin Salman, més conegut com a MBS, té com a objectiu vincular la imatge del seu país amb altres atractius més enllà de l'extracció de petroli. En la conquesta del món de l'esport, aquesta voluntat podria explicar el fet que Rafa Nadal fos nomenat aquest gener ambaixador del tenis a Aràbia Saudita. Però pel que fa a la indústria del cinema, fins ara no se sabia cap nom concret. Ha estat a la revista Vanity Fair, que a partir d'una investigació ha aconseguit saber que Johnny Depp podria tenir un contracte per "promoure el renaixement cultural d'Aràbia Saudita".

Què hauria pogut seduir una de les "quaranta celebritats de Hollywood més ben pagades durant la dècada del 2010", segons Vanity Fair? Probablement, els diners van jugar un paper molt important. Tal com explica la revista, el contracte pel qual s'encomana la missió a Johnny Depp de fomentar la indústria cinematogràfica ha estat de set xifres. De fet, les primeres accions ja han començat a sortir a la llum. La Red Sea Film Foundation, una organització cultural sense ànim de lucre, ha donat el suport al nord-americà com a director de Modi, una pel·lícula biogràfica sobre la vida de l'artista italià Amedeo Modigliani, protagonitzada per Al Pacino, i aquest es converteix en el primer treball des del judici d'Amber Heard.

Johnny Depp i el príncep Mohamed bin Salman, molt amics

Però potser els diners no ho són tot. En aquest procés de negociació i de presentació de la sucosa oferta, el príncep Mohamed bin Salman s'ha escarrassat per guanyar-se la confiança i estima de Depp. Llargues estades a Aràbia Saudita en palaus propietat de l'hereu del país, diferents viatges en iot i helicòpter de Salman i, per les urgències, el Boeing 747 personal de MBS que va ser utilitzat per l'actor per anar i tornar de Londres per assistir a un concert al Royal Albert Hall, són alguns dels detalls que l'hereu d'un dels països més rics del món hauria fet a l'intèrpret, de seixanta anys.

Dels seus negocis i amistat Johnny Depp no n'ha volgut negar res. "Encara que admeto que al principi era una mica ingenu amb la situació actual del país, des de llavors he experimentat de primera mà la revolució cultural que està tenint lloc: joves narradors emergents que irradien noves idees i obres d'art, fins a una infraestructura cinematogràfica encuriosida per la innovació. He tingut l'oportunitat de conèixer diferents zones de la regió i a la majoria de zones han estat molt acollidors de compartir amb mi les seves tradicions i històries", va assegurar l'actor de Pirates del carib a l'article de Vanity fair.

stats