Glamur
Gent Hollywood 26/08/2023

Montecito, la Riviera Americana on volen viure tots els famosos

Aquesta zona de Califòrnia s'ha convertit en el lloc preferit de les estrelles de Hollywood

3 min
La casa de convidats de Gwyneth Paltrow a Montecito, que acollirà vistants només durant una nit

BarcelonaNo és ni tan sols una ciutat, però qualsevol estrella amb cert caixet hi vol viure. Montecito, situat a l'est del comtat de Santa Barbara i amb les muntanyes de Santa Ynez a l’est i l’oceà Pacífic a l’oest, s’ha convertit en el refugi dels rics i famosos i una Meca de la vida relaxada. Potser per això, quan Meghan Markle i el príncep Enric van renunciar a la vida de palau van decidir instal·lar-s'hi, tot i que aquest estiu ha corregut el rumor que la parella reial estaria pensant en vendre la seva mansió, que els va costar quasi 15 milions de dòlars, i traslladar-se a Malibú. Un dels motius per abandonar la zona és perquè els sembla que Montecito és una àrea massa remota.

Vista àeria de Montecito

Malgrat que als ducs de Sussex no els acabi de fer el pes, hi ha molts altres famosos que no opinen com ells. Una de les veïnes més conegudes és una bona amiga de la parella, Oprah Winfrey. La presentadora té diverses propietats al barri privat de luxe, la més important de les quals és una casa principal de 2.000 metres quadrats. Winfrey va comprar la mansió i el terreny l’any 2001 per uns 50 milions de dòlars, però s’estima que actualment la propietat val uns 100 milions de dòlars. Va ser la presentadora qui li va vendre una casa a una altra il·lustre habitant de Montecito: Jennifer Aniston.

Dormir a casa de Gwyneth Paltrow

Una altra de les grans ambaixadores de Montecito és Gwyneth Paltrow, actriu però, sobretot, reina del moviment wellness gràcies a Goop, la seva empresa de productes de bellesa i lifestyle. La protagonista de Shakespeare in love hi té una de les seves propietats preferides, una gran casa que anomena el seu "santuari per respirar i tenir claredat mental". Aquest agost Paltrow va sorprendre els seus fans anunciant que faria una col·laboració amb Airbnb gràcies a la qual dos estranys tindrien la possibilitat d'estar-se una nit a casa seva, del 9 al 10 de setembre, de manera gratuïta. Els visitants, però, no tindran accés a la mansió de l'actriu sinó només a la casa de convidats que hi ha a la propietat, un humil allotjament de dues plantes i estil loft.

Per anunciar la col·laboració, Paltrow va compartir un vídeo a Instagram en què fa un tour per la casa, un espai de tons blancs i neutres, amb un immens bany amb els millors productes de bellesa (evidentment de marca Goop). La casa de convidats de Paltrow és bàsicament com entrar en un dels escenaris de la comèdia romàntica No és tan fàcil, dirigida per Nancy Meyers i protagonitzada per Meryl Streep, una de les cintes que millor ha copsat l'estil Montecito.

La llista de veïns de Montecito es completa amb Rob Lowe, un dels primers actors que s'hi van traslladar, Katy Perry i Orlando Bloom, Ariana Grande, Ellen DeGeneres o Adam Levine, líder de Maroon 5. Tots ells viuen en un barri que és una bombolla de tranquil·litat que no és representativa de la realitat dels Estats Units: segons el cens més recent, menys de l'1% dels 8.200 residents són negres i més d'un terç dels veïns tenen més de 65 anys, el doble de la mitjana del país.

La fascinació per Montecito no és una cosa nova i els actors de Hollywood sempre li han tingut certa estima. Un dels punts de referència de la zona és el Montecito Inn, un petit hotel de tres plantes d’estil mediterrani construït l’any 1928 per Charlie Chaplin amb la intenció que fos un refugi per a ell i els seus amics quan volien escapar dels flaixos del show business. També hi van viure Clark Gable i Greta Garbo i durant la primera meitat del segle XX eren tants els europeus glamurosos que visitaven la zona que Montecito va ser rebatejat com la Riviera Americana.

Tot i tractar-se d'una zona privilegiada, Montecito no s'escapa dels fenòmens climàtics extrems que ha experimentat Califòrnia en els últims temps. Fa cinc anys els veïns van patir esllavissades i el gener d'aquest any van ser molts els famosos que van haver de fugir de casa seva a causa de fortes inundacions. A través del seu Instagram, Ellen DeGeneres va deixar constància de l'impacte de les pluges amb un missatge amb què volia conscienciar els seus seguidors sobre el canvi climàtic.

stats