Procés judicial
Gent Influencers 03/02/2023

L’‘influencer’ Andrew Tate, acusat de forçar una dona a facturar 10.000 euros mensuals com a model eròtica

L'exconcursant del ‘Big Brother’ britànic es va fer famós quan Greta Thunberg el va deixar en ridícul a les xarxes socials

2 min
L''influencer' d'ultradreta Andrew Tate

BarcelonaLa fiscalia romanesa acusa l'influencer i empresari britànic-nord-americà Andrew Tate, empresonat a Romania, d'obligar a treballar fins a 12 hores seguides una de les noies que explotava com a model eròtica. Segons informa la publicació romanesa News.ro, que cita documents judicials, Tate i el seu germà Tristan –també a la presó preventiva pels mateixos delictes– van obligar una de les joves que ara els ha denunciat a guanyar un mínim de 10.000 euros al mes amenaçant-la amb pegar-li si no aconseguia arribar a aquesta xifra de facturació. Una altra de les suposades represàlies si no reunia aquesta quantitat implicava la publicació de fotos o vídeos comprometedors als seus comptes de diverses xarxes socials per part dels germans Tate, a qui s'acusa de delictes de tràfic de persones, violació i pertinença a grup criminal.

Els testimonis recollits pels fiscals asseguren, a més, que a les noies se'ls exigia que paguessin un suposat “deute” si no publicaven continguts eròtics o no feien directes a la plataforma per a adults OnlyFans. Una de les suposades víctimes va explicar que les models solien embutxacar-se la meitat del que produïen en aquestes plataformes, però acusa els germans Tate de no pagar-los res per la feina en algunes ocasions.

Excampió mundial de kick-boxing, Andrew Tate va participar en el Big Brother del Regne Unit i va abandonar el programa el 2016 al ser acusat d'agressió sexual. Tate té milions de seguidors a internet, on publicava vídeos en què reivindicava una masculinitat associada a èxit econòmic, misògina, racisme i homofòbia.

Tate es va fer mundialment conegut a l'intentar fer befa a les seves xarxes de l'activista mediambiental Greta Thunberg. La jugada li va sortir malament quan la resposta d'ella el va deixar en ridícul, una situació que posteriorment es va veure augmentada quan al cap de res va ser detingut per la policia romanesa, que encara ara el manté a la presó i que l'ha processat judicialment. Actualment, es dedicava a donar consells per triomfar econòmicament a la vida a través de les seves xarxes, on presumia del seu suposat talent per fer negocis.

stats