Gent 01/07/2021

James Franco pagarà 1,9 milions d'euros per evitar una demanda per delicte sexual

Un grup d'estudiants de l'escola Studio 4 l'havien denunciat

2 min
James Franco en una imatge d'arxiu

BarcelonaJames Franco ha arribat a un pacte per tancar una demanda de comportament sexual indegut per la qual haurà de pagar 1,9 milions d'euros a les víctimes, ha informat el diari The Hollywood Reporter. L'acord es va presentar aquest dimecres en un jutjat de Los Angeles, on haurà de rebre el vistiplau abans de liquidar un cas en què un grup d'estudiants van denunciar que Franco s'aprofitava sexualment de les alumnes que assistien a les seves classes d'actuació a l'escola Studio 4.

La demanda va ser presentada inicialment el 2019 per Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal, que es van apuntar a les seves classes el 2014 i van assegurar que Franco impartia lliçons sobre escenes sexuals que consistien en "simulacions d'actes sexuals que anaven molt més enllà dels estàndards de la indústria". Com a exemple, les alumnes van indicar que Franco va impulsar el presumpte rodatge d'una orgia en què va treure les proteccions de plàstic que cobrien les vagines de les dones abans de simular sexe oral.

A més, l'actor s'acostava a les joves prometent treballs en projectes de Hollywood que mai es materialitzaven. Tither-Kaplan i Gaal rebran un terç dels 1,9 milions, que es repartiran amb els seus advocats, mentre que la resta de diners es lliuraran al grup d'alumnes afectats pel comportament de Franco i els seus socis. "Si bé els demandats continuen negant les acusacions, reconeixen que les demandants han plantejat qüestions importants, i totes les parts creuen fermament que ara és un moment crític per abordar el maltractament a les dones a Hollywood", indiquen els documents.

Va desfilar amb la insígnia Time's Up

L'acord requerirà que Tither-Kaplan i Gaal retirin les seves denúncies per comportament sexual indegut i també que la resta d'estudiants anul·lin les seves demandes per frau. La controvèrsia al voltant de Franco va començar als Globus d'Or del 2018, on l'actor es va emportar el premi al millor actor d'una comèdia per The Disaster Artist i en la catifa vermella va desfilar amb un pin de Time's Up, símbol de la lluita contra l'abús sexual contra les dones. Durant la cerimònia, diverses actrius van carregar a les xarxes socials contra la suposada hipocresia de James Franco per portar una d'aquestes insígnies en contra la violència sexual, ja que van assegurar que havia sigut responsable d'episodis d'abús sexual en el passat.

Aquells Globus d'Or van ser els primers premis que es van celebrar després de l'impuls feminista contra les agressions sexuals del moviment #MeToo. Aquell any, pràcticament tots els assistents van vestir de negre per mostrar la seva repulsa al masclisme.

stats