Gent 13/09/2019

Els Javis: "Si 'La llamada' funciona a Barcelona, hi tornarem pensant en fer-la en català"

Els directors van estrenar ahir el seu musical a Barcelona acompanyats d'amics

Alejandra Palés
2 min
Javi Calvo i Javi Ambrossi, ahir a l'estrena de 'La llamada a Barcelona

BarcelonaAmb un teatre Poliorama ple i entregat, els Javis –Javier Ambrossi i Javier Calvo– van estrenar ahir a Barcelona el musical 'La llamada', una obra que va començar sent un espectacle de petit format per al 'hall' del madrileny teatre Lara i que, sis anys després, és un fenomen que no para de rebre espectadors.

La parella artística i sentimental es va mostrar encantada de tornar a Barcelona, ciutat que consideren la seva segona casa després del seu pas pel programa 'Operación Triunfo', que s'emetia des de Catalunya. "Si funciona, l'any que ve hi vindrem per una temporada llarga i, fins i tot, pensant en fer-la en català", va explicar ahir Ambrossi durant l'estrena.

El 2014 'La llamada' ja va passar per Barcelona, però només un parell de nits. Ara l'obra hi arriba amb un altre repartiment i havent crescut. Tots dos asseguraven tenir molt bon record del primer pas de l'obra per la ciutat, perquè va ser llavors quan van conèixer Jose Corbacho i Kike Maíllo, que van acabar produint l'adaptació cinematogràfica del musical amb el repartiment original.

'La llamada' explica la història de dues amigues, Susana Romero i María Casado, durant un estiu en uns campaments cristians. La relació entre totes dues canvia quan la María comença a veure Déu, que si li apareix cantant cançons de Whitney Houston. El repartiment que ahir va estrenar l'obra estava format per l'exconcursant d''OT' Nerea en el paper de María, Angy Fernández com a Susanna, Mar Abascal com la germana Bernarda i Roko (sorgida del 'talent' 'El número uno') com a innocent Milagros. El personatge de Déu està reservat a una veu potent com la de Ruth Lorenzo, que va representar Espanya a Eurovisió el 2014.

"La gent descobrirà un espectacle a l'altura de Broadway", assegurava Ambrossi, que afegia que és "el doble" del primer. Calvo, per la seva banda, es mostrava convençut que 'La llamada' encara té recorregut i que segur que arribaran als deu anys sobre l'escenari.

En el seu retorn a Barcelona, els Javis van estar acompanyats per multitud d'amics, molts d'ells de l'univers d''Operación Triunfo' com Noemí Galera i Amaia Romero, que va arribar directa d'un dels assajos de la seva gira. També van passar pel 'photocall' Gisela, Antonia Dell'Atte i Yolanda Ramos, entre molts altres. Itziar Castro també va voler acompanyar els Javis i va esborrar així qualsevol dubte de mala relació amb els directors després que Getmusic els escollís a ells per substituir-la com a professora d'interpretació de l'última edició d''OT'.

stats