Gent 24/11/2021

Jay-Z es converteix en el músic més nominat als Grammy de la història

La quarta artista de la llista és la seva esposa, Beyoncé

1 min
Els cantants Jay-Z i Chris Martin

BarcelonaEl raper Jay-Z s'ha convertit en l'artista amb més nominacions als Grammy de la història, amb un total de 83 candidatures, per damunt de Paul McCartney, amb 81, i Quincy Jones, amb 80. Fins ara Jones era el músic més nominat als premis més importants de la música, tot i que després de l'anunci dels aspirants a la 64a edició dels guardons, Jay-Z i McCartney s'ha posat al davant perquè sumen tres i dues nominacions, respectivament. El més curiós és que Jay-Z no ha llançat nova música aquest any i les seves tres candidatures provenen de dues col·laboracions que aspiren a emportar-se el títol de millor cançó rap: Bath Salt amb DMX i Jail amb Kanye West.

A més, Jay-Z podria guanyar un Grammy a l'àlbum de l'any perquè apareix com un dels compositors de Donda, el disc de West que competeix a la categoria estrella dels premis. El rècord crida encara més l'atenció perquè fa només un any que Beyoncé, esposa de Jay-Z, es va convertir en la cantant que ha guanyat més Grammy de la història, amb un total de 28 gramòfons daurats. Per damunt de Beyoncé només figura l'hongarès Georg Solti, un director d'orquestra que va obtenir molts premis en les categories de música clàssica.

Per la seva banda, Paul McCartney ha sumat dues noves nominacions als seus 79 anys: millor cançó rock per Find my way i millor àlbum de rock per McCartney III. Després de Jay-Z, McCartney i Jones, els artistes més nominats a la història dels Grammy són Beyoncé, Kanye West, Georg Solti, Stevie Wonder, Henry Mancini i John Williams.

stats