Gent 12/04/2020

Julian Assange va tenir dos fills amb la seva advocada durant el tancament a l'ambaixada de l'Equador

La mare del nens, Stella Morris, ho ha explicat en una entrevista al 'Daily Mail'

Ara
2 min
Julian Assange en una imatge d'arxiu en què se'l veu en un dels balcons de l'ambaixada de l'Equador

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, va ser pare de dos nens durant el temps que va passar tancat a l’ambaixada de l’Equador a Londres. Les dues criatures són fruit de la seva relació amb una de les advocades, Stella Morris, segons ha revelat aquest diumenge el Daily Mail a través d’una entrevista amb ella.

Morris explica que es va enamorar d’Assange fa cinc anys, quan va començar a treballar per al fundador de Wikileaks en el procés legal per aturar la demanda d’extradició als Estats Units sota l'acusació d’espionatge. D’aquesta relació va néixer el Gabriel, que actualment té dos anys, i el Max, que en té un. Morris, que assegura que ella i Assange es van comprometre el 2017, explica que el fundador de Wikileaks va presenciar els dos parts a través de videoconferència i que va poder conèixer el seu fill gran a l’ambaixada.

El diari britànic explica que la informació sobre la paternitat d’Assange va sortir a la llum arran d’uns documents presentats pel seu equip legal aquesta setmana per demanar-ne la posada en llibertat de la presó de màxima seguretat de Belmarsh. Els seus advocats asseguren que Assange corre perill real de contraure el coronavirus si continua al centre penitenciari al qual va ser traslladat després que la policia britànica el detingués a l’ambaixada equatoriana.

Morris assegura que Assange és especialment vulnerable al coronavirus perquè té complicacions pulmonars generades pels anys de reclusió i problemes mentals que s’han aguditzat a causa de l'aïllament. “Parlo ara perquè veig que la seva vida penja d’un fil”, ha assegurat al diari.

L’article del Daily Mail, que inclou fotografies d’Assange amb els que serien els seus fills, assegura que la intenció de la parella és casar-se a la presó si el fundador de Wikileaks no aconsegueix sortir de Belmarsh.

stats