Gent 05/07/2020

Kanye West anuncia que es presentarà a les eleccions per ser president dels EUA

El marit de Kim Kardashian ja havia especulat anteriorment amb aquesta possibilitat

Joan Callarissa
2 min
Kanye West al costat de la seva esposa, Kim Kardashian

BarcelonaEl raper Kanye West va anunciar ahir, Dia de la Independència dels Estats Units, que presentarà la seva candidatura per a la presidència de país, després d'haver donat suport en anteriors ocasions a l'actual mandatari i candidat a la reelecció, Donald Trump. "Ara hem de complir la promesa dels Estats Units confiant en Déu, unificant la nostra visió i construint el nostre futur. Em postulo per a president dels Estats Units", ha dit el músic a les xarxes socials.

No és la primera vegada que West, de 43 anys i segons la revista Forbes l'estrella més ben pagada del 2020, especula sobre la seva incursió en la política, però l'avís d'avui és el més ferm fins ara. A més, el dia triat no és casual, ja que el 4 de juliol és la festivitat política més important dels EUA, que celebra la declaració d'independència de país.

De moment, l'equip del raper –conegut per moltes persones no per la seva música sinó per ser marit de Kim Kardashian– i el seu productor no han donat més detalls sobre la notícia ni sobre els passos que es faran per materialitzar una candidatura real, que tampoc ha deixat clar si serà com a independent o en les files d'algun partit polític. En els últims anys West ha estat un ferm defensor de les polítiques i de la figura de Trump, a qui va visitar el 2018 durant una reunió a la Casa Blanca per conversar sobre la violència i el sistema penitenciari dels Estats Units.

Amb una gorra vermella amb el lema "Make America great again", el cèlebre músic va qualificar llavors d'heroi el president nord-americà i li va donar les gràcies per fer-lo sentir "com Superman". Posteriorment, el 2019, va tornar a repetir el seu objectiu d'accedir a la presidència nord-americana durant les entrevistes promocionals del seu disc religiós Jesus is King, encara que va situar la seva pretensió el 2024. "Quan em postuli per a president el 2024 haurem creat tants llocs de treball que no em postularé, simplement hi caminaré", va assegurar.

Ara, després de l'anunci de la seva candidatura presidencial, West haurà de concretar si té un equip de campanya i si, en cas d'alinear-se amb els principis polítics que ha defensat, seria un rival de Trump, la nominació del qual per al Partit Republicà es dona per segura. La reacció més sonada davant l'anunci de West ha sigut la de l'empresari Elon Musk, fundador de Tesla i SpaceX, que ha indicat: "Compta amb tot el meu suport".

Kanye West amb Donald Trump al despatx oval el 2018
stats