L'accident d'Alec Baldwin podria haver sigut causat per un sabotatge

L'advocat de la responsable de seguretat de la pel·lícula assegura que algú hauria introduït les bales expressament

2 min
Alec Baldwin al barri de Soho de Nova York

L'accident que va acabar amb la vida de la directora de fotografia Halyna Hutchins segueix sota investigació, però l'advocat de la responsable de seguretat de la pel·lícula Rust, durant el rodatge de la qual Alec Baldwin li va disparar accidentalment amb una pistola en teoria falsa, ha fet pública una nova hipòtesi sobre el cas. Jason Bowles, que porta la defensa de Hannah Gutierrez, que es va encarregar de supervisar les armes usades durant el rodatge, ha suggerit que algú hauria sabotejat la filmació introduint intencionadament bales reals en l'arma que va utilitzar Baldwin.

"Creiem que això és el que podria haver passat, que algú hagués tingut la intenció de sabotejar el set amb una sèrie de bales reals que s'haurien posat dins d'armes falses", ha explicat Bowles al programa matinal de la cadena ABC, Good morning America. "No estem dient que algú volgués que hi hagués un tràgic homicidi, però sí que volien que hi hagués algun incident de seguretat al set. Això és el que creiem", ha detallat. Els productors de la pel·lícula no han volgut comentar les afirmacions de Bowles.

L'advocat ha explicat que Hannah Gutierrez va revisar l'arma que va causar l'accident i la va entregar a l'assistent de direcció Dave Halls, que va ser el responsable de donar-li la pistola a Alec Baldwin tot indicant-li que era una "arma freda", terme que en un rodatge es fa servir per indicar que una arma de foc està descarregada. Segons el relat del lletrat, abans d'entregar-la a Halls, Gutierrez va obrir el cilindre de la pistola i va ensenyar a l'ajudant de direcció les bales, que ella creia que eren falses. Baldwin va usar l'arma durant l'assaig d'una escena que tenia lloc dins d'una església. L'actor va desenfundar l'arma i va disparar cap a la càmera sense saber que les bales eren reals. Un dels trets va acabar amb la vida de Hutchins, mentre que l'altre va ferir el director de la pel·lícula, Joel Souza.

Abans de l'accident diversos operadors de càmera havien abandonat el rodatge com a protesta per les condicions laborals a què estaven sotmesos i també per problemes de seguretat.

Aquest cap de setmana Alec Baldwin va parlar públicament per primer cop d’ençà que es va produir l'accident. L'actor, que va decidir parlar als fotògrafs que portaven hores perseguint-lo pel poble de Vermont on s'ha retirat, va recordar que Hutchins era amiga seva i va assenyalar que no pot comentar detalls del cas perquè la investigació encara està oberta.

stats