Sis treballadors de la pel·lícula d'Alec Baldwin van abandonar el rodatge per falta de seguretat hores abans de l'accident

Operaris de càmera havien alertat que l'arma de l'actor no s'havia supervisat correctament

ARA
2 min
Vista aèria de Bonanza Creek, el ranxo on es rodava el film protagonitzat per Alec Baldwin

BarcelonaDiversos treballadors del rodatge en què Alec Baldwin va matar accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins van protestar, aquell mateix dia, per suposades males condicions laborals i per falta de seguretat. Segons fonts citades pel diari Los Angeles Times, mitja dotzena d'operadors de càmera i els seus assistents van dimitir en bloc el dia de l'accident. Els treballadors estaven frustrats per les condicions derivades d'un pressupost molt baix. També es queixaven de jornades molt llargues i d'haver d'esperar molt a cobrar les factures per la feina. Segons fonts citades pel mateix diari, els protocols de seguretat estàndards i les inspeccions de les armes no se seguien estrictament. Almenys un operador de càmera s'havia queixat la setmana passada sobre la seguretat respecte a l'ús de les armes durant el rodatge. De fet, el diari explica que en dies anteriors hi havia hagut problemes amb l'arma de Baldwin i alguns operaris havien alertat que no s'havia supervisat correctament.

Les protestes van arribar a tal punt que, sis hores abans de l'incident, sis operadors de càmera van decidir abandonar el rodatge. Aquell mateix dia van ser substituïts per personal que no estava adscrit a cap sindicat professional. Dos dies abans, un assistent de càmera va descriure les condicions precàries del rodatge a través d'una sèrie de missatges publicats a Facebook i als quals ha pogut accedir l'agència Efe. El tècnic escrivia: "Estic lluitant perquè el meu equip tingui habitacions d'hotel quan ens allarguem massa o estem massa cansats per conduir una hora de tornada des del lloc de gravació fins a Albuquerque. O ens diuen que no o ens ofereixen un motel porqueria que s'utilitza com a refugi per a vagabunds". També considerava que se'ls estava tractant "com merda de gos" i afirmava que "ni tan sols" els havien pagat el que els pertocava.

L'oficina del xèrif de Santa Fe ha declinat fer comentaris sobre els fets i ha explicat que no tindrà més informació fins a la setmana que ve. Dijous a la tarda, la productora de la pel·lícula Rust va indicar que l'accident havia estat provocat per una pistola carregada amb cartutxos de fogueig, i no amb bales, tot i que les autoritats no ho han confirmat. El portaveu del xèrif, Juan Ríos, ha dit en un comunicat que encara no han començat la investigació forense sobre els fets.

Alec Baldwin, actor i productor del film, ha assegurat aquest divendres que té "el cor trencat" per l'accident i ha recordat Hutchins com "una dona, mare i companya profundament admirada per tots nosaltres". L'incident va tenir lloc al ranxo de Bonanza Creek, un escenari on s'han gravat nombroses produccions de Hollywood.

stats