Gent 14/06/2022

L'aeroport de Sofia investigarà si Naomi Campbell va ser escorcollada per ser negra

La model, de 52 anys, va viatjar al maig a la capital búlgara per a una sessió de fotos de tres dies

2 min
Adjudiquen nou nòvio a Campbell

BarcelonaL'aeroport de Sofia ha anunciat que investigarà si Naomi Campbell va ser sotmesa a un tracte discriminatori per ser negra, després que el Daily Mail hagi publicat que la model creu que aquest va ser el motiu pel qual va ser sotmesa al maig a un escorcoll en el control d'accés al país. "Lamentem sincerament les experiències negatives de la senyora Campbell a Sofia. Avui hem posat en marxa una investigació completa sobre el que va passar", va anunciar ahir l'aeroport búlgar en un comunicat en resposta a la notícia apareguda al tabloide britànic. En aquesta nota, l'administració de l'aeroport assegura que revisarà els vídeos de seguretat i parlarà amb els empleats que van participar en l'escorcoll. Tot i això, avança que l'oficina de duanes recorda que el control de passatgers i equipatges és part de la feina i un procés rutinari.

"L'agència de duanes no ha rebut cap queixa de la senyora Campbell ni de cap representant seu", han declarat a Efe des de l'oficina de premsa de l'autoritat duanera. De fet, aquest organisme especifica en un comunicat que les pertinences de Campbell van ser escorcollades i que se la va sotmetre a un control personal "rutinari", dins de les obligacions dels funcionaris.

Segons el Daily Mail, Campbell, de 52 anys, va arribar a Bulgària el 19 de maig per a una sessió de fotos de tres dies a la capital, Sofia. A la terminal d'arribades el personal de duanes va escorcollar les seves pertinences, cosa que va provocar que la supermodel se sentís "molesta" i li va fer pensar que estava sent sotmesa al control pel fet de ser negra, segons indica aquest mitjà, que no especifica la font de la informació.

No és el primer cop que la model britànica, de 52 anys, apareix als mitjans relacionada amb qüestions de racisme. En diverses ocasions ha aixecat la veu per defensar les minories racials en el sector al qual ha dedicat tota la seva carrera, la moda. I és que a pesar de la seva reconeguda personalitat a sobre de la passarel·la i de la seva inqüestionada bellesa, Campbell ha hagut de patir molts de cops la discriminació pels seus orígens racials, segons el seu testimoni. Per exemple, l'any 2013 es va posicionar públicament amb altres models tan reconegudes com Iman en una campanya que denunciava la discriminació que pateixen les models negres i les asiàtiques per part de dissenyadors, publicistes i organitzadors d'esdeveniments. "L'elecció d'un model s'ha de basar únicament en la bellesa i el talent, no en el color de la pell", va expressar llavors la model londinenca.

stats