Tribut
Gent 21/10/2022

L'empresari de cosmètica Marian Puig, un visionari enyorat

Isak Andic i Josep Oliu recorden l'emblemàtica figura en un acte d'homenatge a l'IESE

2 min
L'empresari català Marian Puig, reconegut per la seva tasca d'expansió del grup perfumista Puig

BarcelonaEmpresaris com el president del Banc Sabadell, Josep Oliu; el president i fundador de Mango, Isak Andic; la directiva de Ciments Molins Andrea Kathrin Christenson; el president de Motta Internacional Panamà, Stanley Motta, o l'exministre de Singapur George Yeo van participar ahir en l'homenatge que l'escola de negocis IESE va dedicar a Marian Puig a la seva aula magna. Aquests representants de l'empresariat van recordar-hi la figura de Puig, mort l'abril de l'any passat i artífex de l'expansió internacional de la multinacional catalana de fragàncies. L'acte del centre formatiu barceloní, al qual Puig va estar estretament lligat, va comptar també amb la presència de l'actual director general del centre i el seu antecessor, Franz Heukamp i Jordi Canals, respectivament, i amb els fills de Puig: Marc Puig, president i conseller delegat de Puig, i Marian Puig fill, conseller delegat dels laboratoris Isdin.

En l'acte, els participants van destacar la figura de Marian Puig com un visionari i un referent empresarial pel procés d'internacionalització que va liderar a la seva corporació, així com per la seva defensa de l'empresa familiar i el seu paper de mentor entre les generacions més joves. "Va ser el meu mentor, el meu pare, el meu amic, em va acompanyar en tot. Em va obrir els ulls", va expressar Isak Andic. Oliu, per la seva banda, va destacar el "compromís social" de l'empresari i la seva "defensa política" del concepte d'empresa familiar, a través de l'Institut de l'Empresa Familiar i del seu homònim europeu, l'European Family Business.

Els seus fills van agrair l'organització de l'acte a l'IESE, i van recordar l'estima que el seu pare sentia per l'escola, on va estudiar i on va col·laborar com a assessor durant més de 50 anys. Marian Puig fill va destacar el seu pare com una figura inspiradora per a totes aquelles persones que el van conèixer i va posar en relleu l'acompanyament que va brindar als seus amics i familiars: "El que va fer va ser aixecar-nos amb la seva esquena de gegant". En la mateixa línia, un emocionat Marc Puig va reiterar l'afecte que el seu pare tenia per l'IESE i va explicar que quan va ser distingit amb el Premi Regne d'Espanya per la seva trajectòria empresarial va voler que el lliurament, de mans del rei Felip VI, es fes a l'escola, malgrat que "era un moment difícil a Catalunya i el rei tenia problemes per venir a Barcelona", perquè sabia que seria la seva última aparició en públic, tal com va esmentar.

stats