L'hereva del tron holandès celebra el seu 18è aniversari en contra de les recomanacions sanitàries del país

Amàlia hauria convidat 21 persones com a mínim a una festa en què, segons recomana l'executiu, només n'hi hauria pogut haver quatre

2 min
Amàlia a l'extrem esquerra, al costat de la resta de la família reial holandesa

BarcelonaLa princesa Amàlia, hereva al tron dels Països Baixos, va celebrar el seu divuitè aniversari amb una festa a l'aire lliure amb almenys 21 persones, malgrat que les restriccions dictades pel govern neerlandès limiten a un màxim de quatre els convidats a una casa per dia a causa de les altes xifres de contagis. En una carta al Parlament, el primer ministre, Mark Rutte, ha hagut d'admetre que Amàlia va convidar 21 persones a la seva festa d'aniversari, però va assegurar que tots estaven vacunats i “van mantenir una distància adequada”.

La jove princesa, que va complir la majoria d'edat el 7 de desembre, va celebrar la festa al jardí del palau Huis ten Bosch, a la Haia, on resideix amb els seus pares i la seva germana petita, Ariadna, ja que la mitjana, Alèxia, estudia a l'estranger. “Amàlia va fer 18 anys la setmana passada, un moment important a la seva vida. Dissabte es va organitzar una festa d'última hora als terrenys darrere del palau”, va subratllar el cap del govern, que va informar que al palau hi havia diverses festes organitzades per celebrar l'aniversari, però que es van cancel·lar per les xifres de contagis als Països Baixos. Rutte va assegurar que es va demanar a tots els assistents que es fessin una prova de coronavirus abans d'anar a la festa, per la qual cosa la família reial “estava convençuda que, en celebrar la festa a l'aire lliure amb totes les precaucions preses, l'havia organitzat de manera responsable”. Però, afegeix, el monarca Guillem Alexandre li va comunicar en retrospectiva que “pensant-ho bé, no va ser una bona idea”, i Rutte va considerar aquesta resposta “una reacció sensata”.

No és la primera vegada durant la pandèmia que la família reial dels Països Baixos es veu implicada en una polèmica per infringir les restriccions aplicades per frenar els contagis. L'any passat, els reis Guillem i Màxima es van haver de disculpar dues vegades: la primera a l'agost, per fotografiar-se amb el propietari d'un restaurant a Grècia sense mantenir la distància social; i la segona a l'octubre, quan tota la família va viatjar a la casa de vacances a Grècia en plenes restriccions als viatges no essencials als Països Baixos.

stats