Gent 05/02/2021

L'home que va atracar Kim Kardashian es confessa amb un llibre: "Vaig llançar el seu mòbil al canal"

L'any 2016 la 'celebrity' va ser víctima d'un atracament a mà armada a París: li van robar joies per valor de 10 milions d'euros

2 min
Kim Kardashian i Kanye West

L'any 2016, mentre era a París, Kim Kardashian va ser víctima d'un atracament a mà armada en un luxós pis del districte vuitè de la capital gala. L'estrella de la telerealitat era a la capital francesa per assistir a la Setmana de la Moda quan cinc individus emmascarats i disfressats de policies van entrar al seu apartament, situat a tocar de l’església de la Madeleine. Ara un dels homes que va participar en aquell atracament, Yunice Abbas, s'ha confessat mitjançant un llibre –J’ai séquestré Kim Kardashian [Jo vaig segrestar Kim Kardashian], publicat per l'editorial L'Archipel– en què narra com es va gestar el robatori. Abbas i els seus companys, tots d'entre 60 i 70 anys, van robar a Kardashian joies per valor de 10 milions d'euros, el major robatori a una única persona comès a França en les dues últimes dècades. Mesos després de l'atracament, la investigació va acabar amb la detenció de 17 persones, entre elles Abbas.

En el llibre, Abbas assegura que no va saber qui era la víctima del robatori fins al dia següent, quan va sentir el seu nom a la televisió. "El meu amic només m'havia dit que la nostra víctima era la dona d'un raper famós", ha explicat en una entrevista a Paris Match. El lladre, que ha escrit el llibre durant el temps que ha passat a presó, assegura que es va penedir d'haver participat en el cop gairebé immediatament després de cometre el robatori, ja que portava anys sense delinquir. "Va ser ràpid, potser cinc, sis, set minuts des de l'entrada fins a la sortida. Tot va sortir bé. Ningú va interferir i la víctima va entregar les joies sense oferir resistència", relata Abbas.

El lladre explica que va fugir de l'escena del crim en una bicicleta i que durant la cursa li va caure una creu amb diamants incrustats, que és l'única peça que va poder recuperar la policia. A més, afegeix que sense voler es va endur el telèfon mòbil de Kardashian i que quan se'n va adonar –va sonar en plena fugida– el va llançar al canal de l’Ourcq.

Arran de l'atracament, Abbas s'enfronta a una possible pena d'entre 5 i 12 anys. El lladre ha explicat que ha escrit el llibre per explicar la seva versió dels fets. "Vaig escriure el llibre perquè els possibles membres del jurat puguin llegir la meva història abans del judici. Em vull disculpar amb la senyora Kardashian. Lamento el que vam fer, i no perquè m'arrestessin! Per a les víctimes sempre és violent, fins i tot quan notes que has sigut amable", diu.

stats