Maten a trets l'actriu mexicana Tania Mendoza

Havia participat en multitud de films, entre els quals destaca 'La mera reyna del sur'

2 min
Tania Mendoza, assassinada als 42 anys a trets a Cuernavaca, Mèxic.

BarcelonaTania Mendoza, actriu mexicana de 42 anys recordada per haver aparegut a la pel·lícula La mera reyna del sur, ha estat assassinada a trets als carrers de Cuernavaca (a Morelos, Mèxic), segons informen mitjans del país. La també model i cantant de música regional mexicana estava esperant en un camp esportiu que el seu fill d'11 anys acabés un entrenament de futbol quan un home a bord d'una motocicleta va posar fi a la seva vida, informa Televisa.

L'actriu va tenir un paper protagonista en el film La mera reyna del sur, en el qual lluitava contra la policia per liderar una important banda de narcotraficants. Tal com recorden els mitjans mexicans, al llarg de la seva carrera va aparèixer en multitud de telefilms. L'any 2010 Mendoza ja havia patit un segrest amb el seu marit, segons informen els mitjans locals, que assenyalen que a Cuernavaca hi actuen cèl·lules de diferents grups criminals lligats al narcotràfic. Molts mitjans del país relacionen la difunta actriu amb el narcotraficant Arturo Beltrán Leyva, conegut popularment com el Barbas. De fet, ella havia compartit recentment i en més d'una ocasió fotos d'ell i ella plegats a les xarxes socials.

Mendoza, que va debutar el 1998 amb Rapto sangriento, va aparèixer en molts films de baix pressupost al llarg de la seva vida professional, que es va donar per acabada al cinema el 2012, quan va protagonitzar el seu últim film. De tots, el que més rellevància pública li va donar va ser La mera reyna del sur, que versionava la pel·lícula i la sèrie La reina del sur, inspirada en el llibre homònim d'Arturo Pérez Reverte, que va projectar internacionalment l'actriu mexicana Kate del Castillo. A l'octubre el govern mexicà va informar que en aquella data el país acumulava 25.392 homicidis des de començament d'any, una reducció interanual d'un 3,4% respecte al mateix període de l'any anterior.

stats