Meghan Markle perd la batalla contra el presentador que la va acusar de mentir

El regulador dels mitjans britànics, Ofcom, ha dictat que Piers Morgan va exercir la seva llibertat d'expressió quan va opinar sobre les declaracions dels ducs a l'entrevista d'Oprah Winfrey

2 min
GENT L’ofensiva  legal de la reina  Elisabet II pels “repetits atacs” d’Enric i Meghan

El presentador britànic Piers Morgan, un dels periodistes més crítics amb els ducs de Sussex, tenia dret a dir que la parella va mentir en la seva entrevista amb Oprah Winfrey. Així ho ha dictat el regulador dels mitjans britànics, Ofcom, que considera que Morgan no va vulnerar la normativa audiovisual quan al març va assegurar al programa Good morning Britain, de la privada ITV, que Meghan Markle no deia la veritat en l'entrevista. El periodista va posar en dubte els pensaments suïcides que Markle va confessar durant la seva trobada amb Winfrey.

Els comentaris de Morgan van generar una onada de crítiques dels espectadors –50.000 queixes–, moltes de les quals expressaven preocupació per com el periodista havia abordat la qüestió del suïcidi i la salut mental. Arran dels comentaris, Meghan Markle es va queixar tant a Ofcom com a la ITV i Morgan es va veure forçat a abandonar el programa l'endemà de les seves declaracions.

"La nostra decisió és que, en general, el programa contenia suficients punts de vista diferents per proporcionar una protecció i un context adequats als espectadors", assenyala en el seu informe Ofcom. El regulador assegura que no haver permès les opinions de Morgan hauria suposat una vulneració del dret d'expressió. "El codi permet que els individus expressin punts de vista forts i argumentats, incloent-hi els que poden ser potencialment o altament ofensius. La restricció d’aquests punts de vista podria, en la nostra opinió, ser una retallada injustificada i perillosa de la llibertat d’expressió, tant per a la cadena com per a l’audiència", afegeix Ofcom.

Piers Morgan no ha tardat a celebrar la decisió del regulador dels mitjans britànics. En un tuit, el presentador ha dit que se sent "satisfet" pel que considera que és un suport al seu "dret a no creure les incendiàries acusacions del duc i la duquessa de Sussex en l'entrevista amb Oprah Winfrey, moltes de les quals s'ha demostrat que eren falses". El polèmic comunicador acaba el seu tuit reclamant que li tornin la feina i assegurant que la decisió de l'Ofcom és una "rotunda victòria per a la llibertat d'expressió i una rotunda derrota per als prínceps Pinotxo".

stats