Hollywood
Gent Milionaris 09/09/2023

Crystal Hefner: sobreviure al masclisme i la humiliació dins de la mansió Playboy durant 10 anys

L'exdona de Hugh Hefner publicarà un llibre el 24 de gener en què explica les seves experiències amb el propietari de 'Playboy'

5 min
115052674

Una mort plàcida al seu llit, acompanyat de familiars, admiradors i també de nombroses noies explotades sexualment a qui ell anomenava conilletes. Així va ser com Hugh Hefner, creador de Playboy, va morir amb 91 anys el setembre del 2017. Les conseqüències de viure sota un imperi multimilionari construït al voltant del sexe, el cos de la dona i les orgies, han deixat seqüeles a les noies que hi van participar. De les experiències viscudes en el passat i del record present en parla Crystal Hefner, l'última parella del magnat, amb qui va compartir una dècada de matrimoni, en la publicació del seu llibre Only say good things (Només digues coses bones).

El títol del llibre fa referència a l'última petició de Hefner a la seva dona: "Una vegada ja no hi sigui, per favor digues només coses bones sobre mi". Però sis anys després de la seva mort, de moltes sessions de teràpia i adonar-se de l'impacte de les vivències viscudes a la mansió Playboy –on va viure des dels 21 anys fins als 31–, Crystal no només es pot quedar amb les coses bones. "Necessito ser honesta amb mi mateixa", va afirmar al New York Post. Precisament, la publicació –que arribarà a les llibreries el 23 de gener– és el fruit de la catarsi dels anys com a conilleta i de sobreviure als esquemes patriarcals que va patir dins de la gran indústria de Playboy, creada el 1953.

La model de Playboy Crystal Harris posant a la sessió de fotos per a l'anunci del seu contracte discogràfic amb Organica Music Group el 15 de juliol de 2010 a Los Angeles, Califòrnia.
Crystal Hefner assisteix a l'estrena de 'My Truth: The Rape Of Two Coreys' al Directors Guild Of America el 09 de març de 2020 a Los Angeles, Califòrnia.
El fundador i editor en cap de Playboy, Hugh M. Hefner i la playmate Kennedy Summersl'any 2014 a la mansió Playboy

Ha calgut molt d'esforç i temps de "desconstrucció" per arribar a escriure aquest llibre, assegura Crystal. De fet, les declaracions de l'any 2018 –un any després que morís el seu marit– estan lluny de les actuals. Llavors deia el següent: "Ell em va ensenyar molt. Em va ensenyar l'amor, la bondat... era amable amb tothom, acollidor a casa amb tothom, sense importar-li qui eres. Avui en dia és difícil trobar-te amb algú així". Ara Crystal reconeix que gairebé patien un "cert arrest domiciliari". Les regles eren clares: no estava permès sortir de casa i si Hefner estava a la mansió de Los Angeles, hi havia toc de queda a les sis de la tarda. A més, ella no podia ni viatjar, ni anar a la platja i, com a incentiu, rebia premis per ser dependent o "moltes coses estranyes i competitives".

No coneixia la gent amb qui convivia, "que era molta". L'exconilleta explica que realment ningú volia estar allà, però quan Hugh cridava: "Vinga, ara et toca a tu", dins del seu cap li semblava que tornava a ser jove i que "encara podia". Però va pagar un preu força elevat per delectar incansablement el plaer carnal. L'ús abusiu de Viagra va fer que es quedés sord d'una orella, però ell sempre responia que "preferia estar sord i poder continuar practicant sexe". De fet, estava estipulat que cada diumenge tocaven orgies amb 200 dones, "era vergonyós".

El passat de Crystal Harris

Tot va començar quan ella i unes amigues van aconseguir una entrada per a la mansió Playboy per assistir a la festa de Halloween. "Em va demanar que anés a viure allà i al cap de pocs dies també els hi va dir a les meves amigues". Tenien tot just 18 anys. Crystal no sentia que tingués un altre lloc on anar o que pogués fer res més, per a ella entrar a viure a la mansió va ser "una decisió devastadora i un joc per a ell". La diferència d'edat era de 60 anys i entre el multimilionari i la jove hi havia una evident relació de poder.

Hugh Hefner en una de les moltes fotogrtafies que es feia

Quan hi va entrar a viure-hi ella era estudiant de psicologia, però als 21 anys va decidir abandonar els estudis perquè "ja tenia prou problemes per curar els dels altres" i es va casar amb Hugh Hefner. També va abandonar el cognom Harris per assumir el del magnat. La noia, originària d'Arizona, sempre va al·legar que la seva inestabilitat vital la va fer aferrar-se a la primera relació que li va donar un sentit de "pertinença", una sensació que no havia tingut després que el seu pare morís i deixés la família en situació de precarietat, quan ella tenia 12 anys. "Tot el que puc dir és que si vens d'una infància d'estima, feliç i perfecta, normalment no acabes amb algú que tenia gairebé 60 anys quan vas néixer".

El present de Crystal Hefner

Amb 31 anys ha reprès l'ambició professional amb l'objectiu d'acabar els estudis de psicologia i s'ha promès a ella mateixa que quan els acabi retornarà al seu cognom de soltera per ser la doctora Crystal Harris. "Si ho aconsegueixo, s'ha acabat. Adeu", assegura. El procés de retrobar-se amb ella mateixa no es limita al nom amb el qual es vol presentar al món, sinó també la manera com ho vol fer. Ara s'ha tret els implants mamaris que s'havia posat anys enrere, perquè "semblava una nina inflable". També va deslliurar-se del ros platí que li recordava quan el seu difunt marit li deia que s'havia de tornar a tenyir perquè no se li veiés l'arrel natural. Ara ha deixat els talons com a sabata del dia a dia per dur roba més còmoda.

Haver passat la joventut tancada en una casa plena de desconeguts, amb gent nova entrant i sortint de la casa, ha obligat Crystal a reaprendre a socialitzar tant en les relacions d'amistat com en les sentimentals. Abans havia d'estar "sempre en guàrdia" i li era molt difícil cultivar amistats. Hi havia un context de competència "dura i despiadada", on si no eres prou maca, simpàtica i servicial, la companya del costat et rellevava i tu anaves al carrer. "Ara estic aprenent el que significa l'amistat entre dones, saber què és tenir dones que realment volen el millor per a tu i que pots confiar".

La vida d'abundàncies de Hugh Hefner ha deixat una empremta inesborrable en moltes de les dones que van conviure amb ell i en el cas de Crystal han passat anys per desfer-se de les urpes de l'explotació i el masclisme. Però en el seu cas, com a tercera i última dona del magnat, ha rebut part d'una herència de 36 milions d'euros aproximadament, que s'ha distribuït també entre els quatre fills de Hefner.

stats