Mèdia 28/09/2017

Mor als 91 anys Hugh Hefner, fundador de la revista 'Playboy'

La seva publicació, fundada el 1950, va ajudar a trencar els tabús de la societat nord-americana

Efe
3 min
Hugh Hefner amb dues de les seves nòvies, l'any 2009

WashingtonEl fundador de la revista 'Playboy', Hugh Hefner, ha mort aquest dimecres a la nit, per causes naturals, als 91 anys a la mansió Playboy de Los Angeles, on vivia, segons ha informat Playboy Enterprise, l'empresa que edita la publicació. El compte de Twitter de la revista l'ha acomiadat amb una fotografia i una cita seva: "La vida és massa curta per estar vivint el somni d'una altra persona".

Nascut a Chicago el 1926, Hefner va fundar 'Playboy' l'any 1953 després que els directius de la revista 'Esquire' es neguessin a apujar-li el sou 5 dòlars. Marilyn Monroe va ser la protagonista de la portada del primer número de la publicació, en una fotografia en què anava vestida. A l'interior de la revista, però, l'actriu hi apareixia completament despullada sobre un llit de vellut vermell.

"Quan el Hef [com era conegut col·loquialment Hefner] va crear 'Playboy', ho va fer per defensar la llibertat personal i sexual en un noment en què els Estats Units eren dolorosament conservadors. El nu va jugar un paper en el debat sobre les nostres llibertats sexuals", va dir la revista en un comunicat l'any 2015, quan va anunciar que deixaria de publicar imatges de dones despullades a la portada, una decisió que revertiria 2 anys després.

Sota la direcció de Hefner, 'Playboy' va seguir transgredint amb l'aparició en portada de la primera model afroamericana, Darine Stern, l'octubre del 1971, o quan va mostrar, el novembre del 1975, Patricia Margot McClain a punt de masturbar-se en un cinema. Amb els anys, però, la revista va anar perdent el seu caràcter provocador, a mesura que el país va anar abandonant també els tabús sexuals.

Més enllà del contingut de tipus eròtic, 'Playboy' també ha publicat entrevistes cèlebres a personatges com el líder cubà Fidel Castro, el president sandinista de Nicaragua Daniel Ortega o el defensor dels drets civils dels afroamericans Martin Luther King. A més, Gabriel García Márquez va publicar a les seves pàgines, el 1971, el conte 'El ahogado más hermoso del mundo', i Hunter Thompson hi va avançar part del seu llibre 'La maldición de Lono'.

Conegut per les festes salvatges que organitzava a la mansió Playboy amb la participació de les anomenades 'conilletes', i per una vida estrafolària en què va estar envoltat de dones molt més joves que ell, Hefner va explicar una vegada que durant algun temps va mantenir relacions amb 11 de les 12 noies que cada any apareixien a la portada de la revista.

De fet, Hefner no amagava que sovint tenia diverses nòvies alhora, i algunes vivien amb ell a la mateixa mansió. Un dels casos més sonats és el de les bessones Kristina i Karissa Shannon, amb qui va mantenir una relació l'any 2008, quan elles tenien 18 anys i ell ja superava la vuitantena.

El fundador de 'Playboy' es va casar per primer cop el 1949 amb Mildred Williams, amb qui va tenir dos fills i de qui es va divorciar el 1959. Trenta anys més tard, el 1989, quan ja en tenia 63, va contraure matrimoni amb Kimberley Conrad, una noia 36 anys més jove que havia aparegut a la portada de la revista aquell mateix any i amb qui va tenir dos fills més abans de divorciar-se'n el 1998. Finalment, el 2012, amb 86 anys, es va casar per tercer cop, amb Crystal Harris, de 26 anys, i que tres anys abans també havia posat per a la revista. Una de les seves filles, Christie Hefner, el va succeir el 1982 com a presidenta de Playboy Enterprises, que en aquell moment s'havia convertit en un imperi decadent.

Hefner va comprar la mansió Playboy, situada a la zona de Holmby Hills, a Los Angeles, el 1970, i la va vendre el 2016 per 100 milions de dòlars a Daren Metropoulos, tot i que amb el compromís que hi podria seguir vivint fins a la seva mort, que s'ha esdevingut aquest dimarts.

stats