Riquesa
Gent Monarquies 18/04/2023

Carles III és (encara) més ric que la seva mare

Mentre passava dècades a l'ombra de la seva mare, s'ha distret fent negocis molt rendibles

2 min
La reina Elisabet II, amb el seu fill Carles, poc abans de fer el discurs a la Cambra dels Lords, ahir.

BarcelonaLes comparacions de Carles III amb la seva mare seran sempre una creu que el monarca haurà d'arrossegar, ja que la fama, el prestigi i els rècords de la reina Elisabet li seran difícils de superar. Tot i això, ara s'ha sabut que, en un aspecte molt concret, el monarca li ha passat al davant a la difunta reina, cosa que pocs esperaven que pogués passar. Segons el Sunday Times, el rei Carles III ja és més ric que la seva predecessora. Tal com assenyala el mitjà, la diferència entre el patrimoni de l'un i de l'altra no és gens menor. Si l'any passat xifraven la fortuna de la difunta monarca en 370 milions d'euros, enguany situen la del seu primogènit en 670 milions. És a dir, 300 milions d'euros separen l'un i l'altra.

Al saber-se aquestes xifres, la pregunta ha estat immediata: ¿com s'ho ha fet Carles III per aconseguir aquest ingent patrimoni si l'únic que ha fet al llarg de la vida ha estat ocupar el càrrec d'hereu al tron? Doncs la resposta també es dona per la seva condició d'hereu. Al llarg de les set dècades que Carles III ha estat en posició de número dos, ha aprofitat el temps per crear patrimoni propi explotant totes les propietats que tenia al seu abast, la qual cosa li ha generat un important flux d'ingressos que, a més a més, ha sabut estalviar.

Carles III, que supera en riquesa famosos britànics com David i Victoria Beckham o Elton John, ha estat astut explotant tots els béns lligats al ducat de Cornualla, un títol lligat a un vast patrimoni que no és seu individualment però que sí que estava legalment a la seva disposició mentre estava en posició d'hereu. El fet d'estar-hi al llarg de tantes dècades i el seu interès per maximitzar els beneficis ha estat el causant que la suma final sigui tan elevada. Segons el rotatiu, per donar sortida a tots els productes agrícoles sortits d'allà, va fundar Duchy Originals, una empresa d'alimentació que els transformava a la seva granja Highgrove House i que venia el producte final a través de Harrods i Fortnum & Mason, en un primer moment, i després a través d'altres distribuïdors. Primer van ser galetes i després va sumar-hi la cervesa, les herbes medicinals o els flocs de civada.

El monarca va prendre la decisió de preocupar-se especialment pel seu patrimoni després del divorci de Diana, que li va costar un bon grapat de milions. Des d'aquell moment, va agafar fama de ser molt agarrat dins la cort per refer-se del sotrac econòmic. A banda de fer produir les propietats que tenia –i que ara estan a l'abast del seu fill Guillem, perquè és l'actual hereu del tron–, també s'ha preocupat d'invertir en el sector immobiliari. Carles III no podrà superar la seva mare en anys de regnat perquè hauria de viure més de 140 anys, tot i això, no ha desaprofitat el temps en posició de sortida, uns anys que tradicionalment alguns havien dit que havien estat molt durs per a ell.

stats