Regne Unit

Carles III serà operat d'una "afectació benigna de la pròstata" la setmana vinent

El Palau de Buckingham ha informat sobre la salut del rei poc després que s'hagi anunciat que la princesa de Gal·les ha sigut intervinguda quirúrgicament aquest migdia

2 min
Carles III

LondresUna hora després que aquesta tarda s'hagi sabut que Kate Middleton, la princesa de Gal·les, havia sigut sotmesa a "una cirurgia abdominal planificada" en un hospital de Londres, el Palau de Buckingham ha informat que Carles III també se sotmetrà la setmana vinent a una a intervenció quirúrgica, en aquest cas per tractar una "afectació benigna de la pròstata", en concret, d'un augment de la mida d'aquesta glàndula de l'aparell reproductor masculí. A diferència de Middleton, que ha de suspendre la seva agenda pública fins després de Setmana Santa, la casa del rei assegura que els compromisos públics del monarca només es veuran posposats "per un breu període de temps". Buckingham assegura en el comunicat oficial que l'estat de Carles III és "benigne".

El rei, que actualment és a Birkhall, la seva residència privada a la finca de Balmoral (Escòcia), ha rebut el diagnòstic aquest mateix dimecres, segon informen els mitjans britànics. A principis de setmana, Carles III, de 75 anys, s'havia sotmès a una revisió mèdica rutinària. La intervenció dels consellers d'estat –obligats a substituir el monarca quan estigui incapacitat– no serà necessària, ja que, a excepció del moment de la intervenció, el rei serà conscient en tot moment i plenament capaç d'exercir les seves funcions amb normalitat. S'espera, però, que Carles III només passi una nit a l'hospital. El procés de recuperació serà molt breu, esperen els metges.

Dos agents de la policia metropolitana de Londres, aquesta tarda, davant de l'entrada principal de The London Clinic.

Molt diferent serà el postoperatori de Kate Middleton, que haurà de quedar-se a l'hospital entre 10 i 14 dies, i que no tornarà a l'activitat pública fins després de Setmana Santa. La seva malaltia, però, és "no cancerosa", d'acord amb la informació oficial facilitada pel Palau de Kensington, la residència de la parella que formen el príncep Guillem, l'hereu al tron de Carles, i la seva dona, la princesa de Gal·les.

En tot cas, Kensington s'ha negat, de moment, a facilitar més detalls sobre l'estat de la princesa, llevat que ha assegurat que l'operació ha resultat satisfactòria. Kate Middleton ha sigut intervinguda a The London Clinic, hospital situat al cèntric i exclusiu barri de Marylebone. A banda de dos agents de policia a la porta, hi ha als voltants, com ja mostren les diferents cadenes de televisió del país, una dotzena d'agents més patrullant la zona.

The London Clinic és una opció inusual per a la princesa, que anteriorment havia estat ingressada a l'Hospital King Edward VII, quan va patir algunes afectacions relacionades amb un dels seus embarassos. Curiosament, un informe de la Comissió de Qualitat Assistencial publicat el desembre del 2021, després d'una inspecció a The London Clinic, va trobar que els seus serveis quirúrgics "necessitaven una millora".

stats