Monarquia
Gent Monarquies 19/09/2023

Els companys d'Elionor a l'acadèmia militar, "castigats" sense mòbil

L'Acadèmia Militar de Saragossa implementa una nova norma per evitar que es puguin fer fotografies a l'hereva de la Corona

2 min
L’embolic amb la majoria d’edat de la princesa Elionor

BarcelonaTot i que les principals capçaleres de la premsa del cor s'esforcen a transmetre que Elionor és "una cadet més" dins l'Acadèmia Militar de Saragossa, la realitat no és pas aquesta. Es compleix un mes del seu internament per rebre formació militar i durant aquest temps s'han pogut saber –tot i els insalvables filtres que posa la Zarzuela– alguns dels detalls del dia a dia de l'hereva del tron. Si bé és cert que la completa i llarga instrucció que rep Elionor és la mateixa que va rebre el seu pare –tres anys–, força coses han canviat des de llavors.

Per bé o per mal, quan Felip va ingressar a l'Acadèmia Miliar, el 1985, encara faltaven anys perquè els telèfons mòbils amb càmeres d'alta resolució s'introduïssin a les nostres vides. Però en ple 2023 la situació és diferent i a l'Acadèmia han volgut prendre les mesures que han considerat pertinents: prohibir l'ús del telèfon mòbil a tots els companys de la princesa Elionor fora d'unes certes hores. Ara, els cadets que fan la instrucció amb la princesa només podran agafar el mòbil durant unes franges determinades i dins d'uns espais concrets, una norma que fins ara no s'havia implementat mai.

La reducció de temps i espai amb el mòbil, i de la consegüent limitació de comunicació dels cadets amb les seves famílies, es deu a la voluntat de preservar la intimitat de la princesa. Segons la revista Lecturas, la família reial veu un perill potencial en el fet que els seus companys puguin difondre fotografies d'Elionor de Borbón Ortiz, per exemple, despentinada o tacada de fang, tal com és habitual en una instrucció militar. Sense la publicació d'imatges, més enllà de les que fa el fotògraf oficial de la casa reial, només queda el relat de diaris afins a la mirada de la Zarzuela.

Per sort, d'aquí pocs dies l'agenda institucional d'Elionor donarà una treva a la discreta vida que du dins dels murs de l'Acadèmia. Després que aquest dimarts l'hereva de la Corona hagi celebrat l'acte de l'entrega de sabres al pati d'armes i que el pròxim 7 d'octubre juri bandera, no serà fins al 20 del mateix mes que pugui sortir del recinte militar. Elionor travessarà la frontera aragonesa per trepitjar terres catalanes amb motiu de l'entrega de premis que duen per nom el seu títol nobiliari, Princesa d'Astúries. Pocs dies després, el 31 d'octubre, la germana de Sofia celebrarà la majoria d'edat i serà el moment que haurà de jurar la Constitució davant les Corts. Això, si el govern ja està constituït.

stats