Monarquia anglesa

Primer discurs de Carles III després de l'anunci de Kate: "Hem d'ajudar-nos i cuidar-nos els uns als altres"

El rei ha enregistrat un missatge que es difondrà durant el servei religiós de Setmana Santa a la catedral de Worcester

2 min
El rei en l'enregistrament del discurs

BarcelonaUna setmana després que Kate Middleton fes públic que ha estat diagnosticada d'un càncer, el rei Carles III, que també està sent tractat d'un tumor, ha enregistrat un missatge de Setmana Santa que posa en relleu la importància dels actes d'amistat "especialment en moments de necessitat". El discurs es difondrà al servei religiós que tindrà lloc aquest dijous a la catedral de Worcester i al qual no podrà assistir a causa del seu tractament oncològic.

Aquestes paraules del rei, que han estat avançades a la premsa, suposen el primer discurs públic del monarca d'ençà que es va saber que la seva jove també havia estat diagnosticada d'un càncer. Segons els mitjans britànics, un dia abans que la princesa de Gal·les fes el seu comunicat, el rei i la seva jove van dinar plegats i van conversar sobre la delicada situació de salut a la qual tots dos s'estan enfrontant. Poc després del comunicat, un portaveu del palau de Buckingham va assegurar que el rei se sentia "molt orgullós de Caterina per la valentia amb la qual ha parlat".

De donar suport i cedir la mà a aquells que no ho estan passant bé tractarà bona part del discurs del rei, que en un moment al·ludeix a l'exemple que va donar Jesús: "Hem d'ajudar-nos i tenir cura els uns dels altres". A més, també fa referència a com el Regne Unit "necessita i es beneficia molt d'aquells que allarguen la mà de l'amistat, especialment en temps de necessitat".

Carles III estarà representant el servei religiós per la seva dona, Camil·la. En aquesta missa, coneguda com a Royal Maundy, tradicionalment el monarca reparteix donatius entre el mateix nombre de persones que els anys que té. En aquesta ocasió, per tant, seran 75 homes i 75 dones destacats pel seu servei a la comunitat.

stats