Família reial britànica

Primera aparició pública de Kate Middleton després de mesos retirada per tractar-se d'un càncer

Tot i que encara està en tractament, ha volgut assistir a les celebracions per l'aniversari de Carles III

3 min
Kate Middleton a les celebracions de l'aniversari de Carles III

BarcelonaDesprés de tres mesos allunyada de la vida pública per tractar-se del càncer que pateix, avui Kate Middleton ha fet la seva primera aparició pública assistint a les celebracions oficials de l'aniversari de Carles III, conegudes com a Trooping the Colour. El març d'aquest any el Palau de Kensington va fer públic que la princesa de Gal·les patia un càncer que havia estat detectat durant una intervenció quirúrgica i que s'hauria de sotmetre a un tractament de quimioteràpia que feia necessari aturar la seva agenda oficial. La seva reaparició d'avui marca el seu retorn als esdeveniments públics, tot i que la princesa ja ha deixat clar que només assistirà a actes quan tingui forces per fer-ho, ja que encara està en ple tractament.

Kate Middleton somrient durant la desfilada
Kate Middleton després de baixar del carruatge
Kate Middleton

La primera imatge pública de Middleton és una fotografia d'ella somrient i acompanyada dels seus fills dins d'un dels carruatges de la desfilada. La princesa vesteix un vestit blanc i negre a conjunt amb el barret. El vestit és de Jenny Packham, firma que ja l'ha vestit en altres ocasions, com per exemple a la sortida de l'hospital després de donar a llum la princesa Carlota. Pel que fa al barret, és una proposta de Philip Treacy. Middleton ha complementat el look amb un fermall de les Guàrdies Irlandeses.

Després de veure la desfilada militar, la princesa Caterina, amb el príncep Guillem, i els seus fills, i el rei Carles III i la seva dona, la reina Camil·la, han seguit l'espectacle aeri de l'exèrcit des del balcó del palau de Buckingham. Des d'allà, la princesa de Gal·les ha saludat el públic concentrat als voltants del palau per seguir l'acte.

La princesa de Gal·les saludant des del balcó del palau de Buckingham
La princesa Caterina parlant amb el seu marit, el príncep Guillem

Aquest divendres Middleton ja va avançar a través d'Instagram que la seva intenció era poder acompanyar la seva família en la desfilada en honor al rei Carles III [tot i que fa els anys al novembre, les celebracions oficials es fan al juny]. Poc després de l'anunci, el monarca va manifestar la seva alegria perquè la seva jove pogués estar present en els actes.

En el comunicat fet públic a través d'Instagram, que acompanya d'una fotografia, la dona del príncep Guillem va explicar que, tot i que encara no ha acabat el seu tractament, se sent amb forces de poder fer algunes aparicions i que, si el seu estat es manté estable, té l'esperança de poder assistir a alguns actes públics durant l'estiu. "Estic desitjant assistir a la desfilada de l'aniversari del rei amb la meva família i espero poder participar en uns quants compromisos públics durant l'estiu, tot i que sé que encara em queda camí per estar curada", detalla.

"Faig bons progressos, però com sap qualsevol persona que ha passat per quimioteràpia, hi ha dies bons i dies dolents. En els dies dolents et sents dèbil, cansada i has de donar repòs al teu cos. Però els dies bons, quan et sents forta, vols treure el màxim profit al fet de trobar-te bé", explica Middleton, que ha detallat que encara li queden uns mesos de tractament. La princesa de Gal·les confessa que els dies que es troba amb forces gaudeix podent-se implicar en la vida escolar dels seus fills o dedicant-se a les coses que li donen energia i positivisme. També assegura que quan pot intenta treballar una mica des de casa.

La princesa de Gal·les ha compartit amb els seus seguidors com el càncer l'està ensenyant a ser pacient i a fer front a la incertesa. "Accepto els dies tal com venen, escoltant el meu cos i permetent-me prendre'm aquest temps tan necessari per curar-me", ha remarcat. Middleton ha aprofitat l'anunci per agrair el suport que ha rebut en els últims mesos. "Realment ha sigut molt important per a Guillem i per a mi i ens ha ajudat en els moments més difícils", ha confessat.

stats