Campanya electoral

Trump promet deportar el príncep Enric si surt elegit president

La confessió d'haver consumit drogues que Enric va fer al llibre 'Spare' és l'argument de l'expresident per expulsar-lo dels Estats Units

2 min
Donald Trump i Melania Trump, s'asseuen amb la reina Isabel II en les commemoracions del dia D el 5 de juny de 2019 a Portsmouth, Anglaterra.

BarcelonaSi es tracta d'emplenar grans titulars amb promeses pomposes, Trump és el millor aliat. En plena campanya electoral, el primer president imputat dels Estats Units ha decidit deixar clara la seva posició sobre el príncep Enric. Per bé que qui controla els assumptes reials britànics és a l'altra banda de l'Atlàntic, Trump també ha ficat cullerada i ha promès que deportarà el fill del rei d'Anglaterra si surt elegit com a president a les eleccions del novembre.

No és la primera vegada que l'expresident dels Estats Units es posa en els assumptes reials de la monarquia britànica. Ja ho va fer el maig passat en una conversa amb el britànic pro Brexit Nigel Farage quan va afirmar que estava "sorprès" que Enric estigués convidat a la coronació del seu pare, Carles III. Trump va assegurar que el comportament del fill pròfug havia estat del tot inadequat després de l'enfrontament públic entre els Sussex i la institució de la Corona britànica.

Però aquesta setmana ha anat més enllà. Al mitjà britànic Sunday Express, l'empresari nord-americà ha aprofundit en el debat que ell mateix ha generat al voltant del visat concedit al fill del rei d'Anglaterra. Trump ha estat categòric: "Jo no el protegiria". El debat que el republicà ha obert, explotat i promocionat ha pres més força després que Enric afirmés al seu llibre, Spare, haver consumit drogues com marihuana, cocaïna i bolets al·lucinògens.

Un tracte preferencial

"Va trair la reina. Això és imperdonable. Estaria sol, si fos per mi. Crec que han estat massa amables amb el que ha estat fent aquest temps", va afirmar a Sunday Express. Per a l'expresident, Enric va rebre un tracte de preferència a l'hora d'obtenir el visat dels Estats Units tant per ser el fill del rei d'Anglaterra com per ser el marit de l'actriu d'èxit Meghan Markle.

Trump no està sol en aquesta croada. La Heritage Foundation, un grup conservador amb seu a Washington DC, està pressionant perquè es facin públics els arxius d'immigració del duc de Sussex. Des de l'organització estan convençuts que Enric va mentir en les preguntes per la sol·licitud del visat estatunidenc, on una de les preguntes que es fa als estrangers està vinculada al consum de drogues. Si la resposta és afirmativa i el sol·licitant accepta ser drogaddicte o haver estat drogodependent, la persona pot ser considerada inadmissible per entrar al país. "Haurem de veure si saben alguna cosa sobre el consum de drogues i, si va mentir, hauran de prendre les mesures pertinents", va assegurar el candidat a la presidència.

stats