Gent

Mor als 31 anys el Bobi, el gos més vell del món

L'anterior rècord el tenia un gos australià que va viure 29 anys i cinc dies

Ara
2 min
Bobi, el gos més vell del món

El Bobi, el gos més vell del món, ha mort amb 31 anys a Portugal. Era un mastí portuguès, una raça dedicada a cuidar el bestiar i que acostuma a viure entre 12 i 14 anys. Al febrer va rebre el rècord Guinness per la seva longevitat, superant l'anterior, que havia marcat el 1939 un gos australià que va viure 29 anys i cinc dies. El propietari del Bobi, Leonel Costa, atribueix la longevitat del gos a diversos factors, com que visqués tranquil al camp i que sempre s'alimentés de "menjar humà".

El Bobi va tenir una vida relaxada i de llargues passejades sense corretja fins a l'últim dia. Últimament sí que s'havia tornat menys aventurer i necessitava descansar més. "Malgrat haver sobreviscut a tots els gossos de la història, els seus 11.478 dies a la Terra mai seran suficients per a aquells que l'estimaven", deia Karen Becker, una veterinària que va atendre el gos diverses vegades i que ha estat la primera a anunciar la seva mort a les xarxes socials.

Més enllà d'haver batut el rècord del gos més vell, el Bobi també tenia una història digna de pel·lícula. Quan va néixer, el 1992, la família Costa tenia molts animals i molt pocs diners, motiu pel qual el pare normalment enterrava els cadells acabats de néixer en lloc de quedar-se'ls. Però el destí tenia uns altres plans per al Bobi, que va amagar-se dins en una pila de llenya fins que al cap d'uns dies el Leonel i els seus germans el van trobar. Entre tots van decidir cuidar-lo en secret fins que fos més gran. "Sabíem que quan obrís els ulls els pares no podrien enterrar-lo", deia Costa en una entrevista a Reuters a principis d'any.

stats