Hollywood
Gent 10/01/2024

Mor l'actor Adan Canto d'un càncer d'apèndix als 42 anys

Va aparèixer en sèries d'èxit com 'Designated survivor' i 'Narcos', en el paper de Rodrigo Lara Bonilla

2 min
Adan Canto a l'estrena de 'The following'

BarcelonaL'actor Adan Canto ha mort aquest dilluns, a 42 anys, després de mesos de lluita contra un càncer d'apèndix. L'intèrpret d'origen mexicà havia protagonitzat produccions com la sèrie The cleaning lady, emesa al canal Fox, i també a la pantalla gran a la pel·lícula de Pedro Almodóvar Todo sobre mi madre.

Feia mesos que Canto se sotmetia a tractaments per combatre un càncer agressiu d'apèndix, una malaltia molt poc comuna que als Estats Units afecta entre un i dos casos per cada milió de persones a l'any –sobretot és més comuna entre més grans de 50 anys–. Durant aquest temps l'actor va preferir mantenir-se en silenci i no explicar la malaltia que patia. No ha estat fins dimarts a la matinada que la seva dona, Stephanie Ann Canto, amb qui comparteix dos fills de 3 i 1 any, ha difós una imatge de condol del seu marit des del perfil de l'actor.

"Un home que mai es va queixar i que va inspirar tantes persones", diu la publicació amb una imatge en blanc i negre, en record a la carrera professional de l'intèrpret que va aconseguir fer-se un lloc en la indústria de Hollywood. Però el camí per arribar-hi no va ser fàcil. Amb només 16 anys va decidir abandonar Texas i establir-se a Ciutat de Mèxic per provar sort com a cantant. No va ser fins al 2017 que va debutar en una sèrie de televisió mexicana anomenada Estado de gracia. Poc després tornaria als Estats Units per consolidar-se en el món cinematogràfic amb la sèrie The following, disponible a Prime Video, i més endavant faria el salt a Hollywood amb els seus papers a X-man: dies futurs i The cleaning lady, a HBO Max. Algun dels seus altres treballs més reconeguts són Agent game, Designated survivor i Narcos, en el paper de Rodrigo Lara Bonilla.

"Encara no tinc paraules... però el meu estimat amic Adan s'acaba de guanyar unes ales per volar. Per sempre, per sempre al meu cor", ha escrit Halle Berry a les xarxes socials. Berry i Canto es van conèixer el 2019 durant el rodatge de la pel·lícula Bruised, on la guanyadora d'un Oscar va dirigir l'actor.

stats