Gent 22/09/2021

Mor Richard Buckley, el marit de Tom Ford des de feia 35 anys

Es van casar el 2014 i tenien un fill en comú

2 min
Tom Ford i el seu marit, Richard Buckley

BarcelonaEl periodista de moda Richard Buckley, parella del dissenyador Tom Ford, ha mort als 72 anys a la seva casa de Los Angeles. "Amb gran tristesa Tom Ford anuncia la mort del seu estimat espòs", ha anunciat un comunicat difós per la família a les xarxes socials. El marit del dissenyador, amb el qual havia compartit els últims 35 anys, va morir "en pau" a casa seva al costat del seu marit i el seu fill Jack, de vuit anys, "després d'una llarga malaltia", afegeix el comunicat.

Ford, que acaba de fer 60 anys, va conèixer Buckley, de 72 anys, en una desfilada de moda de Nova York l'any 1986. "Va ser amor a primera vista", va explicar temps enrere Ford en una entrevista a la revista People. Concretament es van conèixer en un ascensor. Segons va dir Ford, van estar només deu pisos junts, però ell va descobrir que havia trobat l'home de la seva vida. Aleshores Ford tenia 25 anys i Buckley era un periodista de 38.

La felicitat d'aquella parella va durar poc: al cap de només tres anys d'haver-se conegut a Buckley li van diagnosticar càncer de coll i es va sotmetre a una cirurgia. Tot i que corria el risc que fos fatal, tal com li van anunciar els metges, finalment es va salvar. Van romandre en una relació només afectiva fins al 2014. El 7 d'abril d'aquell any van decidir casar-se en una cerimònia íntima. Posteriorment, van tenir un fill a través d'un ventre de lloguer, Alexander John Jack Buckley Ford, que farà nou anys demà, 23 de setembre.

Tot i la fama internacional de Ford, Buckley era també molt reconegut en el seu àmbit. Nascut el 1948 a Binghamton, a Nova York, va créixer en una família militar que va viure entre els Estats Units, França i Alemanya. Després de graduar-se en periodisme a la Universitat de Maryland, el 1979 va entrar a la revista New York Magazine i el 1982 es va traslladar a París per seguir exercint la seva professió, però ja centrat en el món de la moda. En aquest sector va treballar per a capçaleres de la talla de Vanity Fair, Women's Wear Daily o Vogue Hommes International, on va arribar a director. Tom Ford va ser vist acudint en solitari a l'última gala del Met, on era un dels convidats especials, ja que la cita estava centrada en la moda nord-americana, de la qual ell és un important ambaixador.

stats