El Mundial de Globus inventat per Ibai Llanos i Gerard Piqué es fa viral

El guanyador de la competició ha sigut el peruà Francesco de la Cruz

2 min
Gerard Piqué i Ibai Llanos a la catifa vermella de la competició

El que va començar com una broma s'ha convertit en un èxit viral. El Mundial de Globus organitzat per Ibai Llanos i el futbolista Gerard Piqué, celebrat ahir a Port Aventura, va ser seguit per més de 400.000 espectadors –amb un pic de 600.000– a través de la plataforma Twitch, de la qual l'streamer és un dels principals referents. La competició, que consisteix en fer que els globus no toquin mai a terra, es va convertir en un esdeveniment social amb catifa vermella inclosa, per la qual van passar personatges com Shakira –parella de Piqué– amb els seus fills, el pilot Marc Márquez o el futbolista Jordi Alba. Hores abans de l'inici de la competició, Shakira va compartir un vídeo a les xarxes socials en què es podia veure els seus fills practicant amb un globus.

La idea de muntar una competició mundial de globus va néixer arran d'un vídeo viral de Tik Tok en què dos germans nord-americans juguen amb un globus amb l’única norma d'evitar que toqui a terra, un entreteniment força habitual entre nens i no tan nens. Ibai Llanos va tuitejar el vídeo dels germans i va assegurar que volia convertir-ho en un mundial, cosa que finalment ha fet amb l'ajuda del seu amic i soci Gerard Piqué. L'ocurrència de Llanos ha entusiasmat els seus seguidors, que hi han donat suport assistint com a públic a la competició –hi van anar aproximadament 60 persones– o veient-la a través de la retransmissió que l'streamer va fer a través del seu canal de Twitch i que va comptar amb Piqué com a comentarista.

La competició va reunir 32 representants de països d'arreu del món disposats a endur-se el títol de guanyador i un premi de 10.000 euros. Finalment, la victòria va ser per al peruà Francesco de la Cruz, un jove de 18 anys que viu a Barcelona i que va assistir a la competició acompanyat de la seva mare. El campió mundial de globus, que ha rebut la felicitació del president del Perú, va aconseguir el títol després d'imposar-se a l'alemany Jan Spieb.

stats