Famosos

Robbie Williams inaugura la seva col·lecció a Barcelona: "Aquesta exposició és per als que us sentiu vulnerables"

El cantant britànic presenta la col·lecció d'art 'Confessions of a crowded mind', que obrirà al públic aquest divendres

2 min
Robbie Williams a la inauguració de la seva col·lecció al MOCO Museum

BarcelonaAl Palau del Cervelló, al cor del centre històric de Barcelona, ha entrat triomfal Robbie Williams. El cantant, que va aconseguir vendre 80 milions d’àlbums a tot el món, ara ha volgut provar sort amb la pintura. Aquesta nova faceta l’ha encetada de la mà del Museu Modern Contemporani (MOCO) amb l’estrena d’una primera col·lecció a Amsterdam al mes de març i una altra al MOCO de Barcelona a partir d’aquest divendres, amb la col·lecció inèdita titulada Confessions of a crowded mind.

Al primer pas que Robbie Williams ha fet a la catifa de color de rosa del photocall el rum-rum de la gent –convidats neerlandesos, britànics i catalans vinculats al Moco, influencers, periodistes i professionals del món de l’art– ha cessat. Els brillants de la camisa i els pantalons, que anaven de conjunt, han centellejat amb la llum dels flaixos de tots els fotògrafs que esperaven l'arribada del cantant britànic. Altiu, ha anat caminant pel photocall, i més tard s'ha fet acompanyar dels fundadors del MOCO Museum, Lionel i Kim Logchies, juntament amb el seu fill.

L'interior del Palau Cervelló, actual MOCO Museum, amb la figura corporativa del museu.

"Veure-us a tots vosaltres somrient i reunits al meu voltant ajuda la meva autoestima, que ha estat molt baixa durant molt de temps tot i l'èxit que he aconseguit", ha explicat irònicament el cantant d'Angels, que ja des de l'inici del seu discurs ha volgut deixar clara la tònica de l'exposició. "Per a tots els que tenen TDH, dislèxia, dificultats per socialitzar i, en general, aquells que se senten vulnerables i, així i tot, han d'enfrontar-se al món, aquesta exposició és per a vosaltres", ha conclòs el parlament de l'artista polifacètic.

Les 17 peces d'art

L’expectació creada per l’arribada del cantant britànic no només s’ha notat per la quantitat de gent congregada, sinó que també ha estat notòria a l’interior del museu, que s'ha reformulat per acollir l’exposició de 17 peces inèdites que hi estaran de forma indefinida. L'artista ha seguit bevent del turment del qual va voler-se allunyar durant molts anys: la recerca de l'èxit, l'escrutini públic, la gestió de les expectatives i l'ansietat. Del resultat d'aquestes tribulacions n'han nascut les peces, d'inspiració pop-art, que inclouen frases aforístiques motivacionals.

És precisament l'ús catàrtic de l'art el que va captivar el cantant des que era ben petit. A l'exposició d'Amsterdam, que conclourà aquest juliol, ja es van poder veure diferents obres que representaven les seves etapes vitals. Des de la infantesa, passant pels anys 90, quan va estar ingressat diverses vegades per addicció a les drogues i problemes de salut mental, fins a arribar a l'actualitat. Van ser més de 100.000 persones les que van veure el primer capítol de la col·lecció pictòrica a la capital neerlandesa, que es titulava Pride and self-prejudice (orgull i prejudici personal).

stats