Ruptura
Gent Músics 02/02/2023

Rosalía trenca amb la seva representant, la nord-americana Rebeca León

Feia sis anys que treballaven juntes, tal com ha informat 'Billboard'

2 min
Rosalía amb la seva mànager fins al febrer del 2023, Rebeca León

BarcelonaRosalía i la seva representant, Rebeca Léon, han trencat la seva relació laboral després de sis anys treballant plegades, segons ha informat aquest dimecres la revista Billboard. La separació s'ha produït en termes amistosos i amb “agraïment i orgull per tot allò que han aconseguit juntes”, detalla aquest mitjà especialitzat en la indústria musical. De moment, l'artista catalana encara no ha anunciat qui serà el seu nou agent.

León, que també ha dirigit les carreres de J Balvin i Juanes, va començar a treballar amb la catalana quan l'estrella de pop flamenc no tenia contracte i encara no havia gravat El mal querer, àlbum que la va catapultar a la fama internacional el 2018. Va ser el mateix Juanes, amb qui León va iniciar la productora Lionfish Studios, que les va posar en contacte després que el colombià quedés impactat amb el talent de la cantant.

"[Juanes] va veure fa dos anys Rosalía en un xou a Madrid davant de molt poques persones i em va dir que havia vist la filla de Björk i Whitney Houston", va explicar León en una conferència pronunciada el 2019. A la mateixa xerrada, l'agent va destacar que el "poderío" de Rosalía i que la seva proposta musical fos tan poc usual la van portar a interessar-s'hi. El respecte era mutu, ja que la cantant de Malamente va expressar en diverses ocasions la seva admiració per la seva representant. "Tinc la sort de poder treballar amb algú que m'inspira, una dona forta", va dir Rosalía sobre León el 2019.

Èxits plegades

L'agent va aconseguir que Rosalía passés de Sony Music a Columbia Records. Aquesta discogràfica té entre els seus artistes cantants com ara Adele, Beyoncé, Céline Dion, Bob Dylan o Harry Styles. Amb León al seu equip, la catalana també va aconseguir la seva primera nominació al Grammy, i el 2022 va aconseguir el Grammy Llatí per al millor àlbum de l'any pel disc Motomami. León, nascuda a Miami fa 48 anys, acaba de tancar un contracte de contingut amb Sony Music, ha estat productora de la pel·lícula El pare de la núvia i està desenvolupant un projecte al costat del dramaturg Steven Levinson per a la HBO.

stats