De viatge
Gent Músics 09/02/2023

Descobreix la ruta de Dua Lipa per restaurants i cellers de Catalunya

La cantant kosovar ha descrit a les xarxes socials el seu viatge gastronòmic i enoturístic

2 min
Dua Lipa a Clos Lentiscus, un celler de Sant Pere de Ribes

BarcelonaTeníem a Dua Lipa a casa i no ho sabíem. Tal com ha explicat al seu Instagram, l'artista pop femenina amb més acceptació entre la generació Z ha passat uns dies a Barcelona i també en algunes àrees rurals fora de la ciutat, però discretament. Ara que ja ha marxat, ha dit a través de les seves milionàries xarxes socials –només a Instagram la segueixen més de 87 milions de persones– com s'ho ha passat de bé menjant en alguns dels millors restaurant de la capital i visitant cellers especialitzats en vins naturals d'arreu del territori. "He passat uns dies a Barcelona i altres parts de Catalunya anant als meus restaurants preferits, fent nous amics i coneixent alguns dels productors de vins naturals. Un autèntic plaer conèixer gent meravellosa i el procés que hi ha darrere del vi, que m'encanta gaudir i compartir amb la gent que estimo", ha escrit la intèrpret de Levitating, de 27 anys.

Però ¿quins han estat aquests llocs que han fet tan feliç Dua Lipa que ha decidit fer-ne tota aquesta publicitat? Doncs un dels restaurants on l'artista kosovar s'ho ha passat bé és el Gresca, de Rafa Peña, on ja havia estat l'estiu del 2022, quan va venir a Barcelona arran de la seva gira Future Nostalgia, que la va portar a actuar al Palau Sant Jordi. Al Gresca va acompanyar un dels seus reconeguts biquinis –el de trompetes de la mort, formatge fos i rovell d’ou– amb unes copes de vi de la denominació francesa d'Arbois Pupillin.

A la ciutat, també va anar més enllà de l'Eixample. Al passeig de l'Exposició va visitar els fratelli Colombo, autors de la cuina del restaurant Xemei, un italià especialitzat en cuina del Vènet. Lipa, que a través de les xarxes ha deixat clar que és molt fan de la pasta, va escollir uns tortiglione, tot i que no ensenya amb quin beure els va acompanyar. Això sí, sabem que és possible que hi anés amb el seu amic, l'enòleg francès Ochin Clovis, que sí que apareix mencionat en alguna de les altres instantànies compartides del viatge.

La resta de la visita de la cantant a Catalunya ja va ser fora de la capital. Entre els diferents cellers que va visitar hi ha el Lentiscus, de Sant Pere de Ribes. Aquest espai de la comarca del Garraf no només va quedar immortalitzat per les fotos que ella hi va fer sinó també perquè hi va deixar la seva signatura estampada en una bota de vi. De fet, allà va iniciar-se en l'art de beure vi amb porró, tal com es pot veure en un vídeo compartit per part del celler a Instagram, on es pot veure també el pare de l'artista mirant-se el moment.

En aquest àlbum es pot veure Lipa practicant l'art de beure vi amb porró

La ruta enoturística de Lipa, instal·lada a Londres des de petita perquè els seus pares s'hi van instal·lar durant la guerra de Bòsnia, va seguir per un altre celler especialitzat en vins naturals, el Partida Creus, al Baix Penedès, que segueix a les xarxes. L'artista s'hi va fer una foto envoltada de botes de vi. A Bonastre, la cantant es va aturar al celler d'Emilie Mutombo, que també ha decidit seguir a les xarxes socials. Deu ser que és cert el que ha escrit al final del seu missatge a Instagram: "Amb moltes ganes de tornar aviat!"

stats