Gent 30/03/2021

Nike porta les "vambes satàniques" amb el seu logo que promocionava Lil Nas X als tribunals

Contenen una gota de sang humana i en van fer una col·lecció limitada de 666 parells

2 min
Lil Nas X en una imatge del seu darrer videoclip: 'Montero (Call me by your name)'

BarcelonaLa companyia esportiva Nike va presentar ahir una demanda contra els dissenyadors de la col·lecció de vambes satàniques promocionada pel cantant Lil Nas X, que, tot i que porten el logotip de l'empresa, no compten amb la seva aprovació. La denúncia, per infracció de marca registrada, es va presentar en una cort federal dels EUA el mateix dia en què l'artista i el col·lectiu artístic MSCHF van treure a la venda una sèrie limitada d'aquestes vambes, que contenen una gota de sang humana a la sola i de les quals només hi ha 666 parells, a un preu de 1.018 dòlars cadascun.

Les vambes que han acabat en demanda

Totes les vambes, que són una versió modificada del model Nike Air Max 97, es van esgotar instants després de sortir a la venda, cosa que va causar enrenou: fins i tot alguns polítics conservadors han acusat Nike de promoure el satanisme. L'empresa va haver de respondre a les crítiques assegurant que no han estat involucrats ni en el disseny ni en la venda de les vambes. "Hi ha proves que hi ha una confusió significativa al mercat, incloent-hi crides a boicotejar Nike en resposta al llançament de les vambes satàniques de MSCH, que estan basades en la creença errònia que Nike ha autoritzat o aprovat aquest producte", afirma la companyia.

La col·lecció és fruit d'una col·laboració entre el col·lectiu de dissenyadors MSCHF i Lil Nas X amb motiu de l'estrena de Montero (Call me by your name), el senzill de retorn de l'artista després del seu reeixit Old town road, guanyador de dos premis Grammy. El videoclip que acompanya la cançó, que ha aconseguit més de 35 milions de visites durant el cap de setmana, mostra Lil Nas X seduït per un altre home en el que sembla ser el jardí de l'Edèn. Després d'això és condemnat a l'infern, on acaba seduint el diable. L'atenció generada pel clip s'emmarca dins de l'activisme de l'artista per la visibilitat del col·lectiu LGTBQ+, en un món tan masculí i moltes vegades masclista i homòfob com el del rap, ha explicat el seu autor en anteriors ocasions.

El darrer senzill de Lil Nas X
stats