Tribunals
Gent 23/02/2023

Nova condemna a Harvey Weinstein, ara de 16 anys

La pena d'un tribunal californià s'afegeix a la de 23 anys que ja està complint

ARA
2 min
Harvey Weinstein durant el judici a Los Angeles

BarcelonaEl productor de cinema Harvey Weinstein, antic magnat del sector i que ja compleix una condemna de 23 anys per delictes sexuals, ha estat condemnat a 16 anys més pel Tribunal Superior de Califòrnia per uns altres tres delictes sexuals, comesos contra una model en un hotel de Los Angeles. Weinstein ja havia estat declarat culpable d’aquests delictes al desembre per part d'un jurat, i el tribunal ha concretat ara la pena.

Igual com ja va passar al conèixer la primera sentència, el magnat ha insistit a negar que sigui culpable i ni tan sols admet la seva presència al lloc dels fets. En realitat, en el judici que ha tingut lloc a Califòrnia afrontava acusacions de fins a vuit dones, que la investigació va reduir a quatre, i el jurat es va posar d'acord del tot només en tres delictes comesos sobre la mateixa dona.

Weinstein, de 70 anys i cofundador de Miramax Films, va ser considerat el paradigma del comportament sexual delictiu de grans personalitats als Estats Units, fins al punt de ser qui va encendre la guspira del moviment Me Too per trencar el silenci de les dones atacades per homes importants en diversos sectors. 

Productor de films com Pulp Fiction o Shakespeare in love, Weinstein va ser condemnat a 23 anys per un tribunal de Nova York ara fa tres anys, i el juliol del 2021 ja va ser traslladat a una presó de Los Angeles. La defensa de Weinstein té presentat un recurs d’apel·lació contra aquesta primera sentència. Si el recurs no prospera, el productor haurà de complir la nova condemna de 16 anys un cop hagi complert la primera de 23. A la pràctica, es passarà la resta de la seva vida entre reixes. 

stats