El pare de Britney Spears renunciarà a la tutela legal de la seva filla "quan sigui el moment adequat"

El representant de la cantant celebra la decisió com una victòria, tot i que no suposa la fi del control sobre la intèrpret

ARA
2 min
GENT Britney Spears fa un pas més  per posar fi a la tutela del seu pare

La cantant Britney Spears comença a veure la llum després de mesos de lluites judicials per aconseguir desfer-se del control del seu pare, Jamie Spears. El progenitor ha anunciat aquest dijous que renunciarà a la tutela legal de la seva filla, tot i que no ha concretat una data, segons es desprèn dels documents judicials entregats als tribunals de Los Angeles. Als arxius, segons recull The Guardian, Spears assegura que ho farà "quan sigui el moment adequat".

La renúncia de la tutela legal per part del pare suposa un nou gir de guió: aquest juliol Jamie Spears es negava a fer un pas al costat i un jutge del Tribunal Superior de Los Angeles va denegar la petició de Britney Spears per destituir-lo com a tutor del patrimoni de la cantant nord-americana. Ara aquest mateix tribunal ha rebut uns documents en què Jamie Spears assegura estar d'acord a deixar de supervisar la seva filla i delegar-ne el control en una altra persona, segons explica Efe.

Des que la cantant va patir un col·lapse que la va convertir en blanc dels mitjans de comunicació el 2008, Jamie Spears havia aconseguit per via judicial la supervisió de les finances, l'agenda i cada part de la vida de l'estrella del pop. Fins i tot parts tan íntimes com la de casar-se o tenir fills. "Ara mateix porto un DIU (dispositiu intrauterí) per no quedar-me embarassada", explicava Britney Spears durant el judici, i confessava que li agradaria treure-se'l però que no li deixaven fer-ho.

El colpidor testimoni de la cantant davant del jutge, en què denunciava el seu pare per haver estat exercint durant més de 13 anys una tutela "abusiva" sobre ella, va fer revifar a les xarxes el moviment #FreeBritney. Fans de la cantant ja portaven anys denunciant la situació de control sobre ella, però va ser el dur relat del juny el que ho va fer saltar tot pels aires.

Jamie Spears sempre s'ha defensat de les acusacions de la seva filla i ara ha volgut deixar clar que ha decidit deixar la seva tutela legal, no perquè existeixin raons per fer-ho, sinó només com a conseqüència de la pressió pública que ha rebut tot aquest temps. "Fins i tot quan el senyor Spears és el blanc incessant dels atacs jurídics, no creu que una batalla pública amb la seva filla com a tutor sigui el millor per a ella", expressa el document lliurat als tribunals, segons recull Efe.

Malgrat que la retirada no serà immediata i que abans s'hauran de completar altres procediments judicials, l'advocat de la cantant, Mathew Rosengart, ho ha celebrat com una victòria. "Ens complau que el senyor Spears i la seva advocada hagin admès que ha de ser destituït. És una reivindicació per a la Britney", explica Rosengart, nou representant de Britney Spears des de fa menys d'un mes després que la justícia permetés a la cantant elegir el seu advocat per primera vegada des del 2008.

Més enllà de lluitar per la renúncia de la tutela, Rosengart també ha explicat que treballaran per investigar la gestió de les finances feta pel pare de Britney Spears. Entre els moviments realitzats pel progenitor, s'hi haurien trobat alguns pagaments injustificats a promotors quan la cantant es va retirar dels escenaris. El suposat malbaratament dels diners va ser un dels principals arguments presentats per Britney Spears en la seva declaració al mes de juny, quan va comparar la seva tutela amb l'esclavitud.

stats